Cătălina Mănoiu
Andrei Luca POPESCU
23773 vizualizări 25 apr 2017

Premierul Sorin Grineanu l-a eliberat pe Grigore Baboianu din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", potrivit unei alte decizii publicate în Monitorul Oficial.

Cu ocazia episodului Dragnea-Grindeanu la pescuit de ştiucă în Delta Dunării, guvernatorul Baboianu i-a criticat pe cei doi pentru că nu au dat exemplu de pescuit sportiv, arătând cum eliberează ştiucile prinse.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că nu înţelege criticile şi l-a atacat pe Baboianu: „Nu ştiu cine este acest personaj, nu ştiu cât de pescar este. Este lipsa mea că nu îl cunosc. Nu orice ştiucă pe care o prinzi trebuie să o pupi. Se zice că trebuie să pupi prima ştiucă, care la mine a fost acum mulţi ani. Eu nu capturez peşti. Orice peşte pe care l-am prins, a fost eliberat apoi în apă. De unde ştie acest domn că am pescuit în Deltă atunci? Vorbeşte să se afle în treabă. A auzit cumva că va fi schimbat, l-a păcălit cineva că va fi schimbat şi e nervos?”. 

Totodată, Dorin-Octavian Corcheş a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), iar Claudiu-Sorin Roşu-Mareş a fost numit secretar de stat la MADR, potrivit sursei citate.

Sorin Grindeanu l-a numit pe Constantin Gheorghe în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, pentru o perioadă de 5 ani.

Citește și: