Nicolae Oprea
975 vizualizări 14 feb 2018

„Facem această propunere în semn de preţuire pentru activitatea culturală desfăşurată în interesul României, de către ilustra personalitate. Tinerii sunt cea mai de preţ avuţie a unui popor pentru că reprezintă prezentul, dar mai ales viitorul său. Pentru a le transmite valori care să îi formeze ca oameni, s-a făcut adesea apel la personaje istorice. În istoria recentă a României, diversele regimuri politice care s-au perindat pe scena politică au utilizat figuri istorice pentru a se legitima în faţa generaţiei tinere”, se arată într-un comunicat remis de către consilierii PNL agenţiei MEDIAFAX.

Consilierul PNL, Cătălin Deaconescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că îşi doreşte ca această propunere să fie inclusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti (CGMB).

„În contextul sărbătoririi Centenarului, oameni ca Neagu Djuvara care au iubit România, chiar şi din exil, închinându-şi existenţa pentru a-i scrie istoria, ar trebui preţuiţi şi omagiaţi. Memoria unui astfel de om, a cărui iubire de-o viaţă a fost istoria, trebuie menţinută vie, pentru a inspira generaţiile viitoare”, mai spun consilierii PNL.

Istoricul Neagu Djuvara s-a stins din viaţă pe 25 ianuarie 2018, la vârsta de 101 ani. Memorialist, diplomat, filosof şi istoric, Neagu Djuvara era unanim recunoscut drept unul dintre cei mai importanţi intelectuali români.

Citește și: