Ciprian Nedelcu
205 vizualizări 3 aug 2018

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au declarat vineri după-amiază că o conductă ce transporta petrol s-a fisurat în municipiul Moineşti.

"O conductă de opt ţoli de petrol aparţinând unei companii furnizoare s-a fisurat în municipiul Moineşti. La faţa locului acţionează pentru remediere lucrători din cadrul companiei de distribuţie a produselor petroliere. Măsurile PSI sunt asigurate de către o autospecială din cadrul ISU Bacău şi două de la societatea respectivă. Produsul petrolier s-a infiltrat în două curţi, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi", a declarat Adrian Cepoi, din cadrul ISU Bacău.

Curţile oamenilor, inundate cu ţiţei, în Bacău

Conform acestuia, conducta respectivă trece prin curţile locuitorilor din municipiul Moineşti, acolo având loc fisura.

De asemenea, acesta a menţionat că la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Apelor Române, pentru a constata dacă este vorba sau nu despre poluare în zonă.

"Noi catalogăm astfel de incidente ca poluare. Se întâmplă destul de des astfel de incidente, din cauza infrastructurii. Mai nou, se pare că ar exista şi nişte rău-făcători, din ceea ce spun reprezentanţii companiei de transport ţiţei. În acea zonă au mai fost efectuate lucrări. Recent au mai avut loc două astfel de incidente, pe drumul Moineşti - Zemeş, în faţa unei fabrici de pâine. Noi monitorizăm situaţia şi punem în vedere proprietarului conductei să ecologizeze zona, respectiv decopertarea pământului şi transportul la o staţie de bio-remediere specializată, plus aducerea de teren curat", a declarat vineri, corespondentului MEDIAFAX, Ionuţ Diaconu, comisarul-şef al Comisariatului de Mediu Bacău.

Curţile oamenilor, inundate cu ţiţei, în Bacău

Citește și: