Gandul
29446 vizualizări 25 iun 2019

Bogdan Coţovanu şi Matei Vatamanu au fost condamnaţi la 7 ani şi 6 luni, respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Cei doi sunt din localitatea Dumbrăviţa, transmite  Ziarul de Iaşi.

Inculpaţii nu şi-au recunoscut faptele şi susţin că actul sexual ar fi fost unul consimţit.

Adolescenta l-a cunoscut pe Coţovanu în luna mai a anului 2018, pe când tânărul se afla în Anglia, prin intermediul Facebook. Cei doi au început o relaţie virtuală. În luna august a aceluiaşi an, adolescenta nu a mai fost lăsată de tatăl ei să vorbească cu Coţovanu.

La scurt timp după aceea, într-o seară, tânăra, care se întorcea de la un magazin, a fost prinsă în braţe de o persoană care i-a pus mâna la gură, potrivit dosarului. Necunoscutul i-a spus să stea liniştită că nu îi va face nimic rău. Fata a recunoscut vocea lui Coţovanu şi s-a liniştit. Ea a spus că nu s-a gândit că îi va face ceva rău. Inculpatul a condus-o la o autoutilitară, în care fata a urcat de bunăvoie.

Adolescenta a fost dusă apoi într-o casă din Dumbrăviţa, proprietate a unui bărbat care este prieten cu Coţovanu şi Vatamanu. Tânăra a intrat în locuinţă fără a fi forţată. În interior, Coţovanu i-a spus că vrea să întreţină raporturi sexuale cu ea. Fata a refuzat şi a fost ameninţată de Coţovanu, care i-a spus că o va lovi.

Tânăra i-a spus apoi agresorului că este virgină, iar suspectul a obligat-o la „întreţinerea unui act sexual anal“, potrivit anchetatorilor. După ce Coţovanu a terminat, în cameră a intrat un amic al acestuia, Matei Vatamanu, care a violat-o şi el pe minoră, în acelaşi mod.

Fata a fost dusă apoi acasă de către agresori. Victima a mers mai întâi la o prietenă din Paşcani. „Şi-au bătut joc de mine, nu mai pot!“, a declarat victima, potrivit prietenei ei.

Ulterior, tatăl victimei a mers cu ea la poliţie.

Judecă­toria Paşcani a mai decis ca fata să pri­mească de la cei doi daune morale în valoare de 40.000 de lei.

 

Citește și: