Andreea Tobias
1689 vizualizări 21 nov 2018

Potrivit poliţiştilor hunedoreni, la Poliţia Petrila o femeie în vârstă de 68 de ani a depus o plângere penală împotriva unui bărbat pe care îl acuză de înşelăciune.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că bărbatul, despre care crede că ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria,  i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România. Femeia l-a cunoscut pe bărbat pe o reţea socială.

Pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, cetăţeanul străin i-a solicitat femeii să trimită unui curier, din Franţa, 1.200 de euro, cerinţă pe care petrileanca a îndeplinit-o în data de 05.09.2018, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar. Ulterior, bărbatul a mai cerut, prin acelaşi serviciu de transfer bancar, 1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa, 1.200 de euro pe numele altei persoane din Franţa şi 800 de euro pe numele altei femei, din Polonia, dar şi 8.200 de euro pe numele unui bărbat din Indonezia.

 

 

După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ţinut legătura o perioadă pe reţeaua socială cu cetăţeanul străin, care i-a promis că îi va restitui banii când va veni în România, după care nu a mai putut fi contactat, motiv pentru care persoana vătămată şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiştilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului, care se ridică la 11.400 de euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii demarând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

 

 

Citește și: