41 vizualizări 3 oct 2010

O femeie din localitatea suceveană Dărmăneşti l-a aşteptat, duminică, plângând pe premierul Emil Boc, care a vizitat casele reconstruite după inundaţii, spunându-i că nu are cu ce să îşi crească cei doi copii şi că va intra în greva foamei dacă nu va fi ajutată de autorităţi.

Premierul Emil Boc a mers, duminică după-amiază, în localitatea Dărmăneşti, însoţit de ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, şi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, cei trei vizitând mai multe case care au fost distruse de inundaţiile din vară şi au fost reconstruite.

În momentul în care a ajuns în curtea uneia dintre case, premierul a fost întâmpinat de o femeie care plângea şi care i-a spus că nu are cu ce să îşi crească cele două fete.

Ea s-a plâns că fostul soţ, de care a divorţat, nu îi plăteşte pensie alimentară pentru copii şi a ameninţat că va intra în greva foamei dacă nu va fi ajutată de către autorităţi.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, i-a spus femeii că se va ocupa de cazul său.

Înaintea acestui incident, premierul Emil Boc, Elena Udrea, Anca Boagiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au vizitat locuinţa Elenei Cozariuc. Casa acesteia a fost distrusă de inundaţiile din luna iunie, fiind prima locuinţă din Dărmăneşti la care lucrările de reconstrucţie s-au încheiat. Femeia a fost vizitată de premier şi în 6 iulie, când acesta i-a promis că va veni la sfinţirea casei sale, construită pe un alt amplasament.

Duminică, locuinţa Elenei Cozariuc a fost sfinţită de trei preoţi, iar femeia a primit de la Boc, Udrea şi Boagiu câte o icoană.

La rândul său, femeia i-a invitat pe membrii delegaţiei guvernamentale la masă, servindu-i cu supă de găină, sarmale şi drob.

Totodată, femeia i-a arătat premierului soba pe care şi-a construit-o din banii pe care acesta i-a donat din salariul său, în luna iulie, după care a prăjit pe plită cartofi, Boc spunând că nu a mai mâncat din copilărie astfel de cartofi.

"Am vrut să aducem o bucurie oamenilor şi să realizăm ceea ce am promis. Acolo unde este iniţiativă s-a reuşit într-un timp foarte scurt, în două luni şi trei săptămâni. Ne bucurăm că şi noi de la Guvern am putut contribui cu materialele necesare ca oamenii să aibă o casă nouă şi să-şi poată continua viaţa", a spus Boc după ce a vizitat locuinţa Elenei Cozariuc.

La Dărmăneşti au fost distruse de inundaţii opt case, iar lucrările de reconstrucţie a acestora sunt aproape finalizate, fiind necesară doar tencuiala exterioară.

Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. În urma inundaţiilor, 150 de case au fost distruse, iar alte 1.187 de locuinţe au fost avariate. (Mediafax, Tiberiu Bujdei)

Citește și: