252 vizualizări sâmbătă, 14:20

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au găsit, vineri, în urma unui control făcut pe o navă sub pavilion bulgăresc, o mie de baxuri de ţigări.

„În urma activităţilor de cooperare internaţională cu Serviciul Vamal din Ucraina, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi, cu sprijinul organelor de control din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi a reprezentanţilor Autorităţii Portuare Giurgiu au identificat cantitatea de 1.000 de baxuri (10 milioane de ţigarete), la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au suspiciuni cu privire la documentele comerciale prezentate şi asupra originalităţii ţigărilor. Potrivit comunicatului IGPR, nava a fost reţinută în Portul Giurgiu, iar sâmbătă produsele vor fi ridicate pentru continuarea cercetărilor.

În această cauză, poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere de marcă şi prezentarea la autoritatea vamală de documente nereale.

 

Citește și: