Adriana Mit
396 vizualizări 8 feb 2019

Reprezentanţii unei firme înfiinţate recent, care produce bere artizanală, au decis să nu arunce malţul rămas, ci să-l folosească apelând la o metodă inedită. Astfel, din malţul rămas în urma procesului tehnologic de realizare al berii artizanale, au fost produse o mie de pâini.

Ei au organizat, vineri, o acţiune caritabilă, iar pâinile au fost oferite trecătorilor care s-au aflat în centrul Timişoarei, dar şi unor centre de plasament şi cămine pentru bătrâni din judeţul Timiş. Înainte de a începe acţiunea, mai multe persoane, în special bătrâni, s-au aşezat la coadă în faţa standului unde era împărţită pâinea.

 

 

Potrivit reprezentanţilor firmei producătoare de bere artizanală, pâinea din malţ este mai gustoasă decât produsele clasice, nu are glucide şi are un aport mare de fibre.

“Nouă ne rămâne malţ când producem berea şi ne-am gândit că o putem valorifica făcând pâine din ea şi să o dăm oamenilor care au nevoie de ea. Pâinea este şi foarte gustoasă şi credem că aşa putem face şi o faptă bună. De două luni de zile producem bere artizanală, din malţ, hamei şi drojdie şi am observat că rămâne o cantitate destul de mare de malţ. La finalul unei ture de bere, putem să facem cu malţul rămas o mie, chiar două mii de pâini. În Occident se fabrică pâine din malţ”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Pegulescu, administratorul firmei care produce bere artizanală.

În viitor, urmează să fie organizate şi alte astfel de acţiuni caritabile, la Timişoara.

 

Citește și: