Gandul.info
Andreea Traicu
5033 vizualizări 16 aug 2017

"Ordonanţa de urgenţă privind mărirea salariilor cu 15% va fi finalizată săptămâna următoare. Am discutat despre statutul poliţistului de penitenciare, ce va fi promovat la începutul lunii septembrie, dar şi despre problema resurselor umane, urmând a fi înaintat un memorandum în Guvern, în septembrie, pentru suplimentarea posturilor", a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP.

Clarificările sunt urmare a întâlnirii pe care au avut-o reprezentanţii sindicatelor, pe 10 august, cu ministrul Justiţiei şi premierul României, în care s-au dezbătut cele trei aspecte.

Mihai Tudose le-a promis sindicaliştilor că majorarea de până la 15% va fi acordată şi personalului din penitenciare şi şi-a dat acordul pentru modificarea "în profunzime" a statutului agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare, inclusiv în ceea ce priveşte adoptarea denumirii de "poliţişti de penitenciare".

Totodată, premierul a dispus că ministerul Justiţiei să pregătească o propunere referitoare la suplimentarea numărului de funcţii pentru sistemul administraţiei penitenciare şi a unui memorandum prin care să fie continuată ocuparea prin concurs a funcţiilor vacante.

Sindicaliştii au mai cerut ca bugetul penitenciarelor să nu fie redus şi să se asigure resurse pentru modernizarea acestuia, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Urmează ca, după o discuţie cu ministrul Finanţelor, să fie luată o decizie.

Citește și: