Loredana Ficiu
217 vizualizări 9 oct 2019

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a deschis o anchetă după ce o profesoară de limba română, de la şcoala gimnazială din Bengeşti-Ciocadia, ar fi lovit un elev cu telefonul mobil, în piept. Părinţii copilului de 11 ani, elev în clasa a V-a, au sesizat Poliţia.

Incidentul care a avut loc în urmă cu câteva zile nu a fost făcut public până acum.

„La data de 26 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au fost sesizaţi cu privire la faptul că un cadru didactic din cadrul Şcolii Gimnaziale Numărul 1 Bengeşti are un comportament neadecvat faţă de elevi. Din cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci a reieşit faptul că o profesoară din cadrul Şcolii Gimnaziale Numărul 1 Bengeşti, la un moment dat, pe motiv că elevii nu sunt atenţi la curs, a început să ţipe la aceştia şi ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui elev de 11 ani, din localitatea Bengeşti-Ciocadia. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii de purtare abuzivă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj vor face o anchetă internă.

„Există o verificare care se face de către inspectorul de sector, împreună cu un alt coleg. Aştept raportul domnului inspector, s-a discutat şi cu doamna, şi cu colegii, aştept raportul domnului inspector. Aşteptăm să termine Poliţia cercetările, vedem ce se întâmplă. Întâi şcoala va demara anchetă internă, Comisia de Disciplină, noi luăm act de documentele trimise de şcoală. Domnul director aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu ancheta la Poliţie. A fost concediată anul trecut de către domnul director, de către Consiliul de Administraţie şi a câştigat procesul, trebuie să i se dea şi banii din urmă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcela Mrejeru, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

În urmă cu un an, profesoara a fost dată afară din şcoală, după ce a fost filmată de elevi în timp ce cânta la ore şi purtând în geantă un ciocan.

După ce i s-a desfăcut contractul de muncă, ea a dat în judecată şcoala şi a câştigat procesul, revenind la catedră.

 

Citește și: