Dan CARBUNARU
4365 vizualizări 13 mar 2011

Noul record de viteză pe 2011, omologat de radarul Poliţiei, a fost stabilit duminică, pe Autostrada Soarelui. Deţinătoarea performanţei, o şoferiţă de 20 de ani, a rămas fără permis şi s-a ales cu o amendă de 12 milioane de lei vechi. "Femeile de obicei merg mai încet. Dar şi pentru un şofer bărbat este prea mult. Mai avea puţin şi zbura. Gândiţi-vă că viteza de croazieră a unui elicopter este de 160- 180 km/h", a declarat pentru gândul un poliţist de la Serviciul Autostrăzi.

În jurul orei 14, radarul echipajului de poliţie a filmat Audi-ul TT care zbura cu 229 de km/h, cu o sută de kilometri peste limita legală. Bolidul se îndrepta spre Constanţa. Şoferiţa a fost oprită de un alt echipaj de Poliţie la staţia de taxare de la km 144. Aceasta şi-a recunoscut fapta, explicând că se grăbea pentru că o aştepta familia, după cum au declarat pentru gândul surse judiciare. Poliţiştii spun că este prima sancţiune rutieră pe care o primeşte tânăra, aceasta neavând antecedente contravenţionale. A primit o amendă de 1206 lei, din care, dacă o achită în 48 de ore, va plăti jumătate.

Tânăra este fiica unui om de afaceri constănţean, intrând în vizorul presei mondene, după ce Bianca Drăguşanu s-a întâlnit cu iubitul ei. Mândră de performanţele maşinii sale, şoferiţa a postat pe profilul său de facebook o poză făcută în bolidul ei.

Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi, comisarul Emilian Buican, agenţii din subordinea sa au acţionat, duminică, pe Autostrada Soarelui şi pe Bucureşti Piteşti, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală maxim admisă. "Am dat peste 200 de sancţiuni pentru viteză, iar trei şoferi au rămas fără permis din această cauză", a mai spus Buican. Printre cei sancţionaţi s-a numărat şi un bărbat care s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a condus motocicleta fără permis. El le-a spus poliţiştilor că s-a urcat în şa fără permis pentru că a picat examenul, la traseu. "Vom face în fiecare săptămână acţiuni cu radare în cascadă, pe ambele sensuri ale autostrăzilor A1 şi A2. Vrem să menţinem trendul descendent al numărului de accidente grave iar autostrăzile să fie şi din această perspectivă cele mai sigure drumuri", a promis comisarul Buican. Precedentul record de viteză, doborât de tânăra din Constanţa, îi aparţinea unui şofer de Mercedes. Săptămâna trecută, acesta a fost înregistrat de radarul poliţiei de două ori, în doar câteva minute, între Piteşti şi Bucureşti. Dacă la prima abatere viteza era de 186 de km/h, la cea de-a doua Mercedes-ul zbura cu doar 150 de km/h. Oprit de echipajul Poliţiei Rutiere, bucureşteanul şi-a recunoscut faptele. El s-a arătat surprins când a aflat că a fost prins de radar şi a doua oară.

Citește și: