Gandul.info
Dan CARBUNARU
4361 vizualizări 13 mar 2011

Noul record de viteză pe 2011, omologat de radarulPoliţiei, a fost stabilit duminică, pe Autostrada Soarelui.Deţinătoarea performanţei, o şoferiţă de 20 de ani, a rămas fărăpermis şi s-a ales cu o amendă de 12 milioane de lei vechi."Femeile de obicei merg mai încet. Dar şi pentru un şofer bărbateste prea mult. Mai avea puţin şi zbura. Gândiţi-vă că viteza decroazieră a unui elicopter este de 160- 180 km/h",a declarat pentru gândul un poliţist de la ServiciulAutostrăzi.

În jurul orei 14, radarul echipajului de poliţie afilmat Audi-ul TT care zbura cu 229 de km/h, cu o sută de kilometri peste limita legală.Bolidul se îndrepta spre Constanţa. Şoferiţa a fost oprită de unalt echipaj de Poliţie la staţia de taxare de la km 144. Aceastaşi-a recunoscut fapta, explicând că se grăbea pentru că o aşteptafamilia, după cum au declarat pentru gândul surse judiciare. Poliţiştii spuncă este prima sancţiune rutieră pe care o primeşte tânăra, aceastaneavând antecedente contravenţionale. A primit o amendă de 1206lei, din care, dacă o achită în 48 de ore, va plătijumătate.

Tânăra este fiica unui om de afaceri constănţean,intrând în vizorul presei mondene, după ce Bianca Drăguşanu s-aîntâlnit cu iubitul ei. Mândră de performanţele maşinii sale,şoferiţa a postat pe profilul său de facebook o poză făcută înbolidul ei.

Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi, comisarulEmilian Buican, agenţii din subordinea sa au acţionat, duminică, peAutostrada Soarelui şi pe Bucureşti Piteşti, pentru depistareacelor care depăşesc viteza legală maxim admisă. "Am dat peste 200de sancţiuni pentru viteză, iar trei şoferi au rămas fără permisdin această cauză", a mai spus Buican. Printre cei sancţionaţi s-anumărat şi un bărbat care s-a ales cu dosar penal, după ce şi-acondus motocicleta fără permis. El le-a spus poliţiştilor că s-aurcat în şa fără permis pentru că a picat examenul, la traseu. "Vomface în fiecare săptămână acţiuni cu radare în cascadă, pe ambelesensuri ale autostrăzilor A1 şi A2. Vrem să menţinem trenduldescendent al numărului de accidente grave iar autostrăzile să fieşi din această perspectivă cele mai sigure drumuri", a promiscomisarul Buican. Precedentul record de viteză, doborât de tânăradin Constanţa, îi aparţinea unui şofer de Mercedes. Săptămânatrecută, acesta a fost înregistrat de radarul poliţiei de două ori,în doar câteva minute, între Piteşti şi Bucureşti. Dacă la primaabatere viteza era de 186 de km/h, la cea de-a doua Mercedes-ulzbura cu doar 150 de km/h. Oprit de echipajul Poliţiei Rutiere,bucureşteanul şi-a recunoscut faptele. El s-a arătat surprins cânda aflat că a fost prins de radar şi a doua oară.

Citește și: