Decizia a fost luată de Judecătoria Rădăuţi, în latura civilă a dosarului în care un individ din municipiu a fost judecat pentru uciderea din culpă după ce a provocat un accident rutier cu doi morţi, printre care şi soţia sa, în timp ce rula cu 168 de km/h, scrie monitorulsv.ro.

Inculpatul a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Şoferul circula cu un Audi A6, în maşină aflându-se încă cinci persoane. Acesta rula pe drum cu prioritate, DN17A, pe care a pătruns, de pe un drum secundar, DC 34, victima de sex feminin, în vârstă de 24 de ani, la volanul unui Ford Escort.

foto: monitorulsv.ro

A urmat un impact foarte violent, Audi lovind Ford-ul, care a fost proiectat într-un copac. Femeia de 24 de ani a murit, ca şi soţia şoferului, în vârstă de 30 de ani. Unul dintre copiii familiei şoferului imprudent era în braţele mamei şi a fost rănit grav. Din fericire, medicii au reuşit să-l salveze.

foto: monitorulsv.ro

Chiar dacă tânăra a ieşit de pe drum secundar, nu se poate vorbi de neacordare de prioritate, deoarece şoferul vinovat avea viteză excesivă. În condiţii normale, tânăra ar fi avut timp să se încadreze pe drumul cu prioritate şi nu putea estima cât de rapid se deplasa Audi-ul A6, au stabilit anchetatorii.

Deşi a scăpat de închisoare, inculpatul a rămas cu doi copii în grijă şi timp de cinci ani de zile nu are voie să comită vreo infracţiune. Cele mai mari sume le vor încasa părinţii fetei, câte 20.000 de euro fiecare. Dincolo de despăgubirile morale, familia tinerei va primi şi 26.000 lei, daune materiale legate de cheltuielile de înmormântare şi contravaloarea maşinii distruse în accident.

Banii ar urma să fie achitaţi de asiguratorul cu care avea contract şoferul vinovat. În situaţia laturii civile, firma de asigurări mai poate încerca o scădere a daunelor pe care trebuie să le achite, dacă va recurge la apel.

Citește și: