144 vizualizări 15 iun 2019

Potrivit Salvamont România, operaţiunea de salvare din Parcul Naţional Ceahlău a început vineri, în jurul orei 16.30, iar turista rănită a fost adusă la poalele muntelui după ora 20.00.

„Deoarece condiţiile meteo au fost favorabile pentru identificarea zonei, a fost folosită o dronă care a transmis cu exactitate coordonatele victimei şi alte date necesare. (...) Prima echipa de intervenţie a ajuns în jurul orei 16.30 în zona unde s-a produs accidentul şi a acordat primul ajutor, imobilizând membrul fracturat cu o atelă vacumatică. În jurul orei 17, odată cu sosire celei de-a doua echipe, victima a fost asigurată şi s-a început transportul. Au fost necesare mai multe lansări în coardă pentru a depăşi zonele de abrupt”, spun salvamontiştii.

Astfel, în jurul orei 20.00, victima, care avea dureri a fost predată Ambulanţei Neamţ, care a transportat femeia la spital.

Accidentul a avut loc în zona Poliţa Scăuiş din masivul Ceahlău şi, deşi se impunea ca femeia să fie recuperată cu ajutorul unui elicopter, acest lucru nu a fost posibil din punct de vedere tehnic, spun salvamontiştii.

 

 

Citește și: