791 vizualizări 5 oct 2015

Râşnovul a intrat în ultimii ani pe harta celor mai căutate zone montane. Vin aici amatorii de sporturi de iarnă şi pasionaţii de competiţii montane, dar şi turiştii atraşi pur si simplu de ofertele localnicilor. Proprietarii de pensiuni s-au pregătit pentru un număr cât mai mare de vizitatori şi în acestă iarnă.

Constantin Ungureanu, preşedintele Asociaţiei Rosenau Turism confirmă: anul acesta stăm foarte bine, unităţile de cazare din Râşnov sunt contractate în proporţie de 85% pentru Revelion, iar pentru Crăciun într-un procent de 40%.

Turiştii vor plăti în perioada Crăciunului între 80 şi 140 de lei de persoană pe zi, dar pentru Revelion cresc între 90 şi 170 de lei.

Tarifele includ micul dejun şi mesele festive. Cu mult mai mulţi bani plătesc cei care vor să ajungă în Poiana Braşov: Pentru Crăciun, preţurile pornesc de la 200 de lei de persoană pe zi la hotelurile de trei stele şi ajung până la 600 de lei la patru stele. Revelionul este şi mai scump. Minimum 450 de lei de persoană pe zi la trei stele şi spre 1.000 de lei la hotelurile de patru stele. Cu toate acestea, aproape 90% din locuri sunt deja rezervate. Tarifele includ micul dejun şi cina, petreceri cu surprize, cine festive cu muzică live sau acces la SPA-uri. Hotelierii care au şi restaurante spun că reducerea tarifelor la alimente i-a ajutat să menţină preţurile de anul trecut, potrivit TVR.

Nu la fel de căutată este zona agroturistică Bran Moeciu - Fundata. Aici gradul general de ocupare se apropie doar de 40%.

Proprietarii de pensiuni îşi umplu acum cămările cu bunătăţi, dar îşi pregătesc şi brazii pe care îi vor împodobi. Primii turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 decembrie.

Citește și: