Firuta Flutur
169 vizualizări 16 mai 2019

"În aceste funcţii, e normal cu oamenii care lucrează în aceste domenii, militari, generali, fiind un om care eu am apărat drepturile militarilor fiindcă apără securiattea naţională a României. Cu domnul Coldea, că tot m-aţi întrebat..(...) Printre doctoranzii mei a fost şi domnul Rdau Timofte, adjuncţi ca domnul general Zamfir sau domnul general Marin Ionel. A fost şi domnul Coldea. Între mine şi domnul Coldea este o diferenţă de aproximativ 11-12 ani, mi-a fost şi doctorand, era secretar de stat, eu am fost ministru sau vicepremier, niciodată nu m-am tras de şireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l ştiam de la Partidul Social Democrat", a declarat Gabriel Oprea.

Fostul ministru a precizat că nu dă detalii despre întâlniri private.

"Ministru al Apărării Naţionale la acest moment, MAPN nu a avut nicio contribuţie fiindcă era Ministerul Apărării în acest dosar. Sunt amic cu Sebastian Ghiţă, chiar nu l-am invitat (în sufragerie -n.r.) atunci, dar l-am invitat de multe alte ori şi sunt prieten cu el. Iar eu, de regulă, de ceea ce nu este oficial şi întâlniri private, am un brand, sunt un om care încerc să mă ţin de cuvânt. Brandul ăsta îl construieşti într-o viaţă şi îl poţi pierde într-o secundă, nu-mi place să vorbesc despre întâlnirile private", a completat Gabriel Oprea.

Şi fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, a fost audiat joi, tot la Secţia de anchetă a magistraţilor şi tot în calitate de martor în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa din Indonezia în 2011, că nu a luat la cunoştinţă de nicio împrejurare în care Laura Codruţa Kovesi să fi comis vreo infracţiune.

Citește și: