303 vizualizări 2 sep 2018

"Hotărâre definitivă a ÎCCJ: nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al afacerilor interne, pe care o deţineam în 2015 şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist. Aşa cum am susţinut în repetate rânduri, am fost singura persoană acuzată de ucidere din culpă, aflată pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat într-un accident rutier. Iată că, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne şi fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuţiile ministrului nu6 se regăsesc şi atribuţiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcţiei şi calităţii deţinute), precum nici cele concrete de însoţire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenţei numerice şi individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a poliţistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de depasare şi traseele de urmat), în condiţiile în care, aşa cum se reţine în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier", scrie Gabriel Oprea, pe Facebook.

Fostul ministru spune că ţării îi lipeşte echilibrul, iar autorităţile sunt preocupate de agendele personale.

"Moartea poliţistului Bogdan Gigină este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură. Am toată încrederea în justiţie şi am convingerea că în acest dosar construit politic, dreptatea va învinge.Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru că unora le era teamă de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR în vara anului 2015, de încrederea de care ne bucuram - eu (32%) şi partidul (10%) - în rândul populaţiei, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni.(...) România se află astăzi într-o situaţie dificilă. În anul Centenarului, în loc de unitate, armonie, încredere, între români este sădită ura, duşmania, dezbinarea. Autorităţile nu construiesc, sunt preocupate de agende personale, interese, răzbunări. Ţara noastră este izolată politic, îi lipseşte echilibrul", mai spune Oprea.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, este, de la data de 15 iulie 2018, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise, a anunţat, duminică, Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPA).

Întrebat dacă faptul că fostul ministru este cercetat într-un dosar în care se anchetează moartea lui Bogdan Gigină afectează imaginea sindicatului, Ciocan a răspuns: „Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliţia Română, aşa cum au făcut şi alţi miniştri, precum Ursu sau Blaga”.

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

Citește și: