Maria MANOLIU
699 vizualizări 21 nov 2011

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu lansează marţi un nou proiect pilot: plata locurilor de parcare prin SMS.

Pentru început, proiectul va fi implementat în parcarea din faţa Ateneului Român care are 100 de locuri. Primăria Capitalei promite că, în funcţie de rezultate, va extinde această modalitate de plată şi în alte părcări publice pe care le are în administrare.

Recent, gândul a scris că finanţatorul clubului Rapid, George Copos a câştigat în instanţă dreptul de a administra 70 de locuri din cele 100 cât are parcarea din imediata apropiere a Atenelului Român.

Pentru cele 70 de locuri de parcare din apropierea Hotelului Athene Palace Hilton, finanţatorul clubului Rapid a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă dată în baza Hotărârii de Guvern nr. 955 din 2004 care spune că parcările situate în limita a 50 de metri aparţin hotelului.

Ca cele 70 de locuri de parcare să poată trece în administrarea lui Copos, Administraţia Străzilor trebuie să primească o decizie din partea Departamentului Juridic din cadrul Primăriei Capitalei şi apoi să întocmească procesul verbal de predare-primire.

Citește și: