137 vizualizări 11 mai 2010

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a acuzat marţi, pe consilierii PD-L din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pe edilul sectorului 3, Liviu Negoiţă, că-şi urmăresc propriile interese chiar dacă acestea sunt înafara legalităţii.

Într-o declaraţie de presă, Sorin Oprescu a spus:" domnul primar Liviu Negoita, de la sectorul 3, s-a adresat secretarului general al Primăriei, pentru a iniţia o hotărâre de consiliu, trimisă gata redactată, prin filierele lor de partid, pentru a prelua o parte din strada Lipscani. Tot pe filieră extraordinară convocată de grupul PDL pentru ziua de vineri. Chipurile, sub pretextul reabilitarii carosabilului rutier. Dar domnul Negoiţă ori nu ştie, ori se face că nu ştie că acea suprafaţă de 1700 de metri pătraţi, situată intre BCR Lipscani si BNR este o stradă pietonală cu un sit arheologic pe ea, există lucrari în derulare şi investiţii ale PMB aprobate de acelaşi Consiliu General, investiţii care sunt finalizate în proporţie de 80%. Ce vrea de fapt domnul Negoiţă? Păi să vă spun eu: în urmă cu un an, pe partea cealaltă a BNR, domnul Negoiţă a ocupat in mod ilegal domeniul public pe strada Doamnei, pentru a realiza o parcare destinată exclusiv angajaţilor instituţiei. Înţelegem dorinţa domnului Negoiţă de a intra in graţiile guvernatorului, dar nu încălcând legea şi ocupând abuziv spaţiul tuturor bucureştenilor".

Primarul Capitalei a avut vorbe grele şi pentru consilierii municipali PD-L. Acesta i-a acuzat că vor să-şi impună controlul total asupra RATB, "impunându-şi oamenii şi preluând toate licitaţiile. Nici vorbă de modernizare, eficientizare, restructurare. Urmăresc, prin impunerea unor amendamente aberante şi ilegale în regulamentul de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al Primarului, să controleze şi să subordoneze toate compartimentele functionale ale Primariei Consiliului General. Aşa vor să subordoneze şi să sufoce totul" a afirmat Sorin Oprescu.

Reacţia primarului general vine după ce la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti consilierii PD-L împreună cu cei ai PRM şi PNG i-au respins proiectele privin infiinţarea unui serviciu municipal de ridicat maşini, cele referitoare la salubrizarea oraşului sau concesionarea unui teren pentru construcţia unui imobil în care să fie mutată arhiva din vechiul sediu al Primăriei Capitalei. După aprobarea proiectelor în care au fost direct interesaţi, cum ar fi cel de a investi 13 milioane de euro în drumuri pentru un proiect imobiliar, consilierii majoritari PD-L împreună cu aliaţii lor au părăsit sala de şedinţe. Pentru că din neatenţia unora dintre consilieri nu le-au trecut câteva proiecte aceştia au convocat o şedinţă extraordinară care va avea loc vineri.

Citește și: