220 vizualizări 15 iul 2010

În Capitală, din toamnă, curăţenia va fi făcută doar de patru firme de salubrizare iar de deszăpezire se va ocupa una singură. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a afirmat, joi, că la capitolul salubrizare, Bucureştiul urmează să fie împărţit în patru zone, de la nord la sud şi de la est la vest. Oprescu a explicat că se urmăreşte, astfel, ca salubrizarea oraşului să nu mai fie făcută pe fiecare sector în parte.

"Unii au spaţii verzi până la limită de care nu se ocupă, alţii au construcţii în linia de centură şi nu fac faţă" şi-a argumentat Oprescu decizia. Edilul consideră că împărţirea Bucureştiului în patru zone ar aduce o echitate în arealele de curăţenie. În septembrie urmează să fie organizată licitaţia pentru firmele de salubrizare şi tot atunci se va hotărî şi firma care va asigura dezăpezirea. "Urmează să organizăm o licitaţie pentru operatorii de salubrizare în septembrie, după ce va fi emisă şi hotărârea Guvernului privind bugetul general consolidat care aduce bani la Primăria Capitalei" a mai precizat Sorin Oprescu. În prezent, serviciile de salubrizare sunt asigurate în sectorul 1 de firma Romprest, în sectorul 2 de firma Supercom, în sectorul 3 de Rosal, în sectorul 4 de Rebu şi în sectorul 6 de firma Urban. În sectorul 5, salubritatea se face cu ajutorul angajaţilor Administraţiei Domeniului Public. Din acest an, licitaţia pentru serviciul de salubrizare se organizează de către Primăria Capitalei. În prezent, marea majoritate a contractelor firmelor de salubrizare, încheiate cu primăriile de sector, au expirat.

Aproape 80 de spaţii comerciale atribuite ilegal în Centrul Istoric

Oprescu susţine că, în Centrul Istoric, aproximativ 80 de spaţii comerciale au fost atribuite doar pe baza unei fişe de calcul, chiriaşii neavând contracte de închiriere. "Am început reanalizarea modului în care au fost atribuite spaţiile în Centrul Istoric. Până acum am găsit 75-78 din cele 180 atribuite pe baza unor fişe de calcul, fără contracte de închiriere, unele chiar subânchiriate la rândul lor" a spus primarul general al Capitalei. Explicaţia dată de Oprescu pentru modul în care au fost date spaţiile comerciale a fost următoarea:"acele spaţii s-au atribuit mai uşor cu fişe de calcul, însă nu este legal"

Oprescu obligat să-şi concedieze 2.000 de angajaţi

Guvernul îl obligă pe Sorin Oprescu să concedieze 2.000 de angajaţi. "Reducerile vor fi de peste tot, în mod egal, pentru că sunt într-adevăr zone în care cifrele au fost umflate" a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Printre disponibilizaţi se vor afla şi cei care "au ruginit în posturi moştenite" sau au venit "pentru a rezolva probleme personale". În urma restructurărilor aparatul municipalităţii se va reducede la 6.800 la 4.800 de angajaţi. La sfârşitul lunii iunie, Executivul a decis disponibilizarea a aproximativ 60.000 de angajaţi din sectorul public. Cei mai mulţi, aproximativ 54.000 de angajaţi provin din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Oprescu :"Sunt pe un drum drept şi nu merg cu 0,3 km la oră, ci cu 0,5 km la oră"

Sorin Oprescu, la bilanţul a doi ani de mandat, a spus că este pe un drum drept , pe care nu merge cu 0,3 kilometri la oră, ci cu 0,5 kilometri la oră şi va fi mulţumit dacă la finele mandatului va merge cu viteza tramvaiului, adică 16 kilometrii la oră. Potrivit lui Oprescu, cei doi ani de mandat au fost cei în care Capitala "a avut şi mai are multe probleme", fiind încă instituţii "anchilozate", pline de birocraţie "care nu lucreză în sprijinul cetăţenilor, în respectul şi serviciul lor" .

Citește și: