79 vizualizări 28 mar 2010

Campania globală "Ora Pământului", derulată sâmbătă, de la 20.30 la 21.30, nu a scăzut consumul de energie electrică în România, în intervalul 20.00-21.00 înregistrându-se chiar un consum uşor ridicat faţă de ora anterioară.

"În acel interval orar, oricum consumul de energie electrică scade, pentru că şi activităţile casnice ale oamenilor se reduc. Apoi, sâmbăta se înregistrează oricum un consum de electricitate mai redus faţă de cel din timpul săptămânii. Mai mult, sâmbătă seara, în timpul Orei Pământului, s-a înregistrat chiar o creştere uşoară a consumului de electricitate, la nivel naţional, şi nu o scădere, cum era de aşteptat în urma acestei iniţiative", au declarat duminică pentru NewsIn reprezentanţii Dispeceratului Energetic Naţional (DEN), divizie a Transelectrica. Potrivit DEN, pentru a se simţi o scădere sesizabilă la nivel naţional, ar trebui opriţi marii consumatori industriali.

Palatul Parlamentului, Guvernul, Ateneul Român, Primăria, Opera Română, Teatrul Naţional şi Muzeul Naţional de Artă al României, au stins luminile pentru o oră, începând cu 20.30, alături de clădiri din alte 29 de oraşe, pentru a marca Ora Pământului, (Earth Hour). Anul acesta, 115 ţări şi-au anunţat participarea la Earth Hour.

Ţara noastră a participat oficial pentru prima oară la campania "Earth Hour" în 2009, la iniţiativa WWF (World Wide Fund for Nature), organizaţie care coordonează evenimentul.

Campania"Earth Hour" urmăreşte să-i facă pe oameni să devină mai conştienţi cu privire la problema schimbărilor climatice.

Citește și: