Diana Grigore
79 vizualizări 13 mai 2019

„Frans Timmermans este reprezentantul familiei socialiste europene care deţine cea mai înaltă funcţie la nivelul CE. Tocmai Timmermans, prim-vicepreşedintele CE, arată unde a dus PSD România, trăgând un semnal de alarmă clar că în cazul în care PSD-ul lui Dragnea şi PSD-ul lui Tăriceanu consitnuă agresiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei prin modificări ale Codului penal, Codului de procedură penală, ale legilor justiţiei, care să avantajeze infractorii, care să dezincrimineze fapte care constituie infracţiuni. Există riscul major pentru România să se activeze procedura prevăzută în articolul 7 din tratat, anume suspendarea dreptului de vot al României la nivelul Consiliului UE”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Liderul PNL a adăugat că deşi nu este membru al PPE, ci socialist, Frans Timmermans transmite un mesaj clar românilor.

„PSD-ALDE riscă să marginalizeze România şi chiar să pună sub semnul întrebării apartenenţa României la UE. Orice vot pentru candidaţii PSD-ALDE este un vot care va face rău României, pentru că la ora actuală atât PSD cât şi ALDE sunt partide marginalizate, care nu sunt acceptate la nivel european. Chiar în timpul campaniei, deşi Frans Timmermans este socialist, nu este membru al PPE, se dă un semnal clar către fiecare cetăţean român, că dacă îşi doreşte ca România să aibă de câştigat, PSD nu trebuie să primească niciun vot”, a conchis Orban.

Reacţia liderului liberalilor vine după ce purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritis Schinas a confirmat luni scrisoarea trimisă de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans liderilor din România şi a declarat că oficialii europeni nu vor ezita să lanseze rapid proceduri privind încălcarea dreptului comunitar, acolo unde este necesar.

Frans Timmermans precizează, în scrisoarea transmisă autorităţilor române, că reprezentanţii Comisiei Europene au fost nevoiţi să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluţiilor privind statul de drept în România.

 

Citește și: