Teodor Bobei
78 vizualizări 2 dec 2019

„Este în curs de consultare, consultare care a fost iniţiată de Ministerul Justiţiei, consultarea magistraţilor. Dacă în celelalte privinţe există un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM ştiţi foarte bine că urmează să aibă loc alegeri şi vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, după ce vor avea loc aceste alegeri”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL, luni, întrebat despre măsurile ce vor fi luate privind SIIJ.

Liderul PNL a mai spus că România va trebuie să transpună în practică recomandările Comisiei Europene, pentru a fi ridicat cât mai repede MCV.

„Evident că, ceea ce am spus cu toate ocaziile, obiectivul nostru este acela de a face paşi înainte pentru a ajunge cât mai repede la încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România, iar pentru atingerea acestui obiectiv, va trebui să transpunem în practică recomandările formulate de Comisia Europeană, cuprinsul raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, inclusiv, cele legate de Secţia Specială”, a conchis Orban.

Citește și: