387 vizualizări 15 mar 2008
UPDATE 2: Ovidiu Iuliu Moldovan a fost înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu

Ovidiu Iuliu Moldovan a fost înmormântat sâmbătă, în jurul orei 15.00, pe aleea actorilor din Cimitirul Bellu, la ceremonie fiind prezente câteva sute de persoane, printre care familia sa, colegi şi prieteni.

Ovidiu Iuliu Moldovan, care a murit miercurea trecută, din cauza unei ciroze decompensate, a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, în cadrul unei ceremonii care s-a derulat pe parcursul unei ore, între 14.00 şi 15.00. Moldovan a fost comemorat şi printr-o slujbă oficiată în faţa mormântului de cinci preoţi greco-catolici, printre care şi preotul duhovnic al actorului. În predica sa, preotul duhovnic a recitat o strofă din poezia "La steaua" de Mihai Eminescu şi a transmis mesajul Episcopului greco-catolic de Alba Iulia.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

UPDATE: Preşedintele l-a decorat post-mortem pe actorul Ovidiu Iuliu Moldovan

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe actorul Ovidiu Iuliu Moldovan cu Ordinul Naţional "Steaua României", în rang de cavaler, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

"Şeful statului a semnat decretul «în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră artistică, pusă în slujba scenei şi a filmului din ţara noastră», apreciind, de asemenea, «talentul şi dăruirea cu care a dat viaţă personajelor, constituind un reper pentru tinerele generaţii de actori»”, se spune în comunicatul Preşedinţiei.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, vizitat pentru ultima dată de colegi şi prieteni

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Ovidiu Iuliu Moldovan, care a murit miercurea trecută, a fost depus, sâmbătă dimineaţa, în foaierul Sălii Mari din Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), unde familia, colegii şi prietenii au putut să-şi aducă un ultim omagiu.

Coşciugul cu trupul lui Ovidiu Iuliu Moldovan a fost despus, sâmbătă, începând cu ora 9:00, în foaierul Sălii Mari, transformat într-o sală de ceremonii, în onoarea actorului, care a murit din cauza unei ciroze decompensate.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

Citește și: