Biro ATTILA
9849 vizualizări 18 iul 2014

Pe 14 şi 15 iulie Nicusor Constantinescu a luat masa la amiză, la ora 14, la restaurantul Romanian Garden din New York. Pe 15 iulie baronul de Constanţa a fost filmat şi pozat în restaurantul cu specific românesc. În imagini Nicuşor Constantinescu este suprins alături de alte două persoane. O poză îl arată în interiorul restaurantului, iar alte în alte două filmuleţe apare la terasă. Cele două clipuri au fost postate pe contul de Facebook Lulu Newyorkezul.

Într-un clip Nicuşor Constantinescu apare cum pleacă din restaurant pe jos alături de ce doi comeseni. Într-un alt clip apare pe terasa restaurantului în timp ce îşi aprinde o tigară. Veridicitatea imaginilor a fost confirmată pentru gândul de trei surse diferite. Prima sursă este chiar Nicuşor Constantinescu. A doua sursă este Adrian Goldberg, managerul Romania Garden care a confirmat şi el că Nicuşor Constantinescu a fost filmat pe 15 iulie în localul respectiv. A treia sursă este chiar autorul imaginilor, românul care deţine contul de Facebook Lulu NewYorkezul.

Gândul a stat de vorba cu autorul înregistrărilor video, românul care deţine contul Lulu Newyorkezul. Acesta a relatat că l-a filmat pe Nicuşor Constantinescu pe data de 15 iulie. Şeful CJ a ajuns la restaurant la ora 14 şi a stat două ore, potrivit relatării martorului ocular. A consumat mici cu cartofi prăjiţi şi apa. Nu a dorit să îşi decline identitatea spunând că îi este frică. ”Era bine. Umbla normal, a servit masa cu două persoane. A fumat pe terasă şi la fiecare două cuvinte folosea cuvântul p..a. Nimic nu trăda starea lui de sănatate. Pot spune că arăta beton după  operaţia la prostată. În ziarele din ţară îl arăta pe patul de spital palid şi bandajat”, a relatat martorul ocular.

După două ore baronul de Constanţa a plecat. A plecat pe jos după care a urcat într-o maşină a mai relatat românul care l-a filamat. ”Maşina celui care i-a aranjat cu doctorii”, a relatat românul. El mai declarat că ştie şi cui i-ar fi dat Nicuşor Constantinescu şpagă, dar nu a vrut să menţioneze vreun nume. În schimb acesta mai susţine că Nicuşor Constantinescu locuieşte într-o casă privată. 

DESCARCA AICI DISCUŢIA REPORTERULUI GÂNDUL CU LULU

VEZI MAI JOS IMAGINILE CU NICUŞOR CONSTANTINESCU

 

Adrian Goldberg manager al Romanian Garden a declarat pentru gândul că Nicuşor Constantinescu a servit masa acolo pe 14 şi 15 iulie. ”A fost de două ori aici. Arăta ca un om bolnav la cum schioapătă şi la cum arăta culoarea pielii. Chiar arăta ca un om bolnav. În rest nu a stat să chefuiască. A mâncat şi a plecat. A ieşit afara să fumeze o tigară şi a fost filmat de doi neica nimeni, exact cum le-a spus şi el năpârci. Eu nu am nimic eu. Am înţeles că a făcut nimernicii prin România, a furat, mă rog, problema lui. Nu le şade bine celor care au făcut asta cu el, caută numai avantaje materiale. A fost aici luni şi marţi, dar toată şederea nu a durat mai mult decât au mâncat şi au plecat. Nu ştiu ce a mâncat. Eu am camere în restaurant şi totul se poate vede pe camere, dar mie nu îmi plac chestii genul ăsta. Să-şi facă treaba cine trebuie să-şi facă treaba. Nici nu rezolvă nimic. Numai supoziţii”, a declarat Adrian Goldberg pentru gândul.info

Romanian Garden se află în apropiere de Queens Boulevard în aceeaşi zonă se află şi cabinetul medicului Şerban Ion Cocioba, acesta este medicul care susţine într-o adresă oficială că şeful CJ nu este transportabil.

ASCULTĂ MAI JOS DECLARAŢII SALE

FOTO: Localul unde a servit masa Nicuşor Constantinescu

Contactat de gândul că Nicuşor Constantinescu a confirmat prin declaţia sa veridicitatea imaginilor video. ”Aşa zisa mea relaxare reprezintă un popas pe o bancă printre maşini parcate tendenţios. Textul, coroborat cu micro-imaginile postate, sugerează mincinos că de fapt eu sunt sănătos tun! Faptul că mă deplasez parţial, că mănânc sau că încă trăiesc, derajează năpârcile! Le doresc sănătatea mea!”, a declarat şecul CJ Constanţa.

În urmă cu câteva săptămâni Nicuşor Constantinescu se trata în Baltimore la o clinica a J. Hopkins şi locuia într-un complex rezidenţial luxos. Şeful CJ Constanţa a explicat că acum este tratat ambulatoriu, adică fără internare la North Shore LIJ Medical Group-Monter Caner Center din New York. ”Am prezentat în instanţă prin avocaţi documente medical de la J Hopkins şi de la alte două centre medicale din New York. E dreptul meu să ştiu şi alte opinii medicale după complicaţii şi infecţiile post-operatorii”,a declarat Nicuşor Constantinescu.

Recomandarea specialistului: Nu fumaţi când sunteţi trataţi de cancer

Cât despre faptul că Nicuşor Constantinescu a fumat deşi este sub tratament pentru o formă de cancer, un specialist oncolog a precizat pentru gândul că fumatul nu interacţionează la nivel chimic cu medicamentele din tratament dar în mod cert îi înrăutăţeşte starea de sănătate. ”Un fumător care a fost diagnosticat cu o formă de cancer ar trebui să renunţe la acest viciu, deoarece fumatul îi înrăutăţeşte starea de sănătate. Nu există o interacţiune între substanţele dintr-o ţigară şi tratamentul recomandat, dar o persoană diagnosticată cu această boală are organismul slăbit, iar acest viciu nu va face nimic altceva decât să îi agraveze starea de sănătate”, a declarat un medic oncolog pentru gândul

 

Cele 7 episoade ale ”descălecatului” lui Nicuşor în SUA

Episorul nr 1. Constantinescu se luptă cu poliţiştii de la DNA şi anunţă că vrea să plece in SUA

15 ianuarie 2014 DNA începe o investigaţie care îl priveşte pe preşedintele CJ Nicuşor Constantinescu. Este invitat la DNA să dea declaraţii. Refuză şi procurorii dispun aducerea sa. Şeful CJ este luat de poliţişti cărora încearcă să li se opună. La acel moment preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost pus sub urmărire de procurorii anticorupţie pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în legătură cu plăţi nelegale în valoare de 5 milioane de euro care ar fi fost făcute din bugetul public.

Încă din acest moment apar informaţii în legătură cu plecarea şi are interdicţia de a părăsi ţara pe durata anchetei. "Avocatul le-a spus că trebuie să merg în SUA pentru a mă trata pentru că în Europa nu există astfel de soluţii şi am luat legătura cu mai multe institute din SUA. Mi-am făcut nişte programări, am fost la Ambasada SUA ieri, am cerut şi am obţinut viza", a declarat Nicuşor Constantiescu. Era pentru prima dată când apăreau informaţii că şeful CJ ar fi bolnav grav.

Episodul 2. Prima plecare în SUA

16 ianuarie şeful CJ  Constanţa solicită la DNA permisiunea de a pleca în SUA pentru investigaţii medicale. Primeşte permisiunea de a pleca. Procurorii au decis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile. Nicuşor Constantinescu a plecat în 23 ianuarie în Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigaţii medicale. Nicuşor Constantinescu s-a întors exact în ultima zi pe 30 ianuarie. Astfel că a respectat înţelegerea cu procurorii DNA.

Episodul 3. Reţinerea de 24 de ore

13: februarie. Tribunalul Constanţa a respins lui Nicusor Constantinescu de ridicare a controlului judiciar, măsură instituită de procurorii DNA, care îl cercetează pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu, decizia instanţei fiind definitivă.

19 aprilie. Nicuşor Constantinescu este luat din nou de poliţişti şi dus la Bucureşti pentru audieri. La intrare declara că se teme că va fi arestat. Nu a fost arestat, ci doar reţinut 24 de ore.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 20 martie, măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă, în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Baronul de Constanţa a scăpat de arestare tocmai pentru că a invocat motive medicale. Potrivit Mediafax, Tribunalului Bucureşti a arătat, în motivarea deciziei, că sub aspect circumstanţial, din analiza înscrisurilor medicale depuse la dosarul de urmărire penală rezultă că Nicuşor Constantinescu "a fost diagnosticat cu o afecţiune extrem de severă - cancer de prostată cu risc ridicat, care necesită un tratament intensiv combinat de terapie prin radiaţii şi terapie cu hormoni".

28 martie Curtea de Apel Bucureşti a judecat contestaţia DNA la decizia Tribunalului de a nu-l aresta preventiv. Curtea a menţinut măsura controlului judiciar.

Mediafax a notat că în momentul în care Nicuşor Constantinescu a ieşit din sală, mai multe persoane care l-au însoţit la instanţă au blocat accesul presei, pentru ca jurnaliştii să nu îi poată pune întrebări. Acţiunea oamenilor lui Constantinescu s-a desfăşurat chiar în faţa jandarmilor, care nu au intervenit în niciun fel. În urma acestui incident, cel puţin o cameră de filmat a fost distrusă.

Episodul 4. A doua plecare în SUA

1 aprilie Mediafax notează că Nicuşor Constantinescu era internat la o unitate medicală din Bucureşti pentru investigaţii, potrivit reprezentanţilor instituţiei. A fost externat în aceeaşi zi. A cerut DNA permisiunea să plece în SUA pe motiv că pe 5 aprilie avea programată o intervenţie chirurgicală.

9 Aprilie. Nicuşor Constantinescu a plecat din ţară şi a menţionat că pe 12 aprilie are programată intervenţia. DNA i-a suspendat controlul judiciar care prevedea interdicţia de a părăsi tara până pe 20 aprilie. Adică pe 20 aprilie baronul trebuia să fie întors în ţară. Prin apropiaţii săi Nicuşor a transmis că va sta în SUA cel puţin 30 de zile. Pe 8 aprilie a fost reţinut 24 de ore şi Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa şi prietenul lui Nicuşor. Pe 9 aprilie, exact când se judeca cererea de arestare a lui Mazăre, şeful CJ părăsea teritoriul României.

Înainte să plece  baronul de Constanţa a condamnat, într-un mesaj postat pe Facebook, "poliţia politică" a DNA, susţinând că "abuzurile" şi "circul" începute în cazul său continuă şi pentru primarul Radu Mazăre "sub îndrumarea aceleiaşi procuroare Ana Dana".

Episodul 5. Şeful CJ Constanţa este arestat în lipsă

4 iunie, Tribunalul Bucureşti a constatat că măsura controlului judiciar stabilită de procurori în cazul lui Constantinescu este legală şi temeinică, nota mediafax. Prin decizia din 4 iunie, instanţa a admis în parte cererea formulată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu privind încuviinţarea de a părăsi România, în perioada 6 iunie-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din Chicago. Această măsură a fost dată într-unul din cele teri dosare ale lui Nicuşor Constantinescu.

În 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu.

17 iunie DNA a contestat hotârea Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti unde a cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu. DNA a susţinut că şeful CJ a încâlcat prevederile controlului judiciar impus de instanţă prin care el trebuia să revină în România 11 iunie. CAB a decis să judece cererea DNA pe 30 iunie.

23 iunie DNA a cerut la Tribunalul Bucureşti arestarea lui Nicuşor Constantinescu pentru aceleaşi considerente. Tribunalul a aprobat cererea DNA şi a emis mandatul de arestare. Nicuşor Constantinescu se afla încă în SUA. El nu a mai revenit în România din 9 aprilie. La o zi distanţă pen24 iunie şeful CJ este dat în urmărire naţională. În motivarea deciziei din 30 iunie Tribunalul Bucureşti spune următoarele: "Există serioase îndoieli privind autenticitatea scrisorii medicale a lui Nicuşor Constantinescu"

24 iunie Gândul prezintă locul exact unde stătea Nicuşor Constantinescu în SUA. El locuia într-un complex rezidenţial luxos.

Nicuşor Constantinescu transmitea prin Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, poze cu el şi susţinea că este în spitalul John Hopkins din SUA. În plus, şeful CJ Constanţa a trimis şi o scrisoare pe care a acreditat-o ca fiind scrisă de Dr. Mohamad E. Allaf de la Institutul Urologic James Buchanan Brady.

Până în acest moment doctorul indicat de Nicuşor Constantinescu nu a confirmat pentru gândul scrisoarea prezentată public de liderul PSD Constanţa. Prin scrisoarea prezentată se acredita ideea că Nicuşor Constantinescu are nevoie de un tratament care durează în general 6-8 săptămâni.

Episodul 6. Declarat netransportabil de un medic de cosmetologie

HotNews a relatat că unul din documentele medicale prin care şeful CJ era declarat netransportabil a fost semnat de un medic român din SUA care a fost condamnat pentru luare de mită.

Doctorul generalist Şerban Ion Cocioba, în vârstă de 66 de ani, are în prezent două cabinete în Manhattan şi practică medicina în SUA din decembrie 1990, când şi-a obţinut licenţa în New York. Numele său a fost amestecat într-un scandal de luare de mită în 1999, iar în 2000 a fost amendat şi arestat la domiciliu pentru un răspuns fals în cererea de înregistrare la Drug Enforcement Agency, a relatat Hotnews.

Gândul a publicat pe 8 iulie detalii despre medicul Cocioabă.  Indicat de Consiliul Judeţean Constanţa ca medic la clinica Medical Metamorphosis din New York, Şerban Ion Cocioba apare, în realitate, afiliat la doar două clinici, cu alte nume. Este vorba de Lenox Hill Hospital şi Beth Israel Medical Center - Kings Highway Division din Brooklyn.

Într-un interviu acordat în urmă cu cinci ani dr. Cocioba îşi făcea reclamă noului cabinet mutat din Queens Bulevard, unde avea o clinică, pe 54th Street în Manhattan, descriindu-şi, în linii mari şi specialitatea. “Aicea pe lângă medicină internă şi pe lângă practica de familie, pe lângă medicină generală am început cu deosebit suscces să practicăm ceea ce se numeşte cosmetologie şi estetică cosmetică. O să continuăm să o să practicăm la cel mai înalt nivel posibil”, spunea medicul.

Pe 11 iulie DNA a cerut  extrădarea din SUA a lui Nicuşor Constantinescu.

Episodul 7. Un paradox spaţio-temporal la Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, 10 iulie, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa putea părăsi ţara până în 25 iunie. Altfel spus Curtea a decis după 15 zile ca şeful CJ poate sta în SUA pentru zilele din trecut. Specialiştii consultaţi de gândul au menţionat că o astfel de decizie este cel puţin bizară.

Hotărârea instanţei vine deşi acesta, în prezent, este în SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul său, iar DNA a obţinut, la prima instanţă, arestarea sa.

Practic în acest moment Nicuşor Constantinescu poate sta nelimitat în SUA în funcţie de perioada pentru care a primit viză.

Citește și: