Nicolae Oprea
17091 vizualizări 31 mai 2019

Mulţi dintre români s-ar fi aşteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan.Singurul lucru care arăta că maşina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă "Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetăţii Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, preşedintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport şi dus la Palatul Cotroceni cu o maşină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales acelaşi tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu maşini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, maşină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

Se pare că şi de această dată, Papa Francisc a cerut, la şedinţele pregătitoare vizitei, să se deplaseze în România cu o maşină produsă în ţara noastră.

Potrivit unor specialişti în securitate, dispozitivul de protecţie al Papei presupune însă măsuri speciale pe traseu: sigilarea canalelor, echipe de lunetişti care protejează traseul, echipe antiteroriste amplasate în puncte cheie pe traseu, inclusiv la accesul la metrou. Totodată, în coloană se afla şi o maşină blindată pusă la dispoziţie de către SPP.

Citește și: