Vasile Măgrădean
1152 vizualizări 30 nov 2018

”Ştim că va fi o vizită în România, ştim că era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summit-ul din 9 mai, tocmai Administraţia guvernamentală şi prezidenţială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat. Ca urmare, la sfârşitul acestei luni, urmează Nunţiatura Apostolică să ne informeze cum s-a restabilit vizita Pontifului Roman. Ceea ce ştim este că nu va fi numai la Bucureşti, ci şi în alte oraşe importante din ţara noastră, dar nu este fixat programul. Sigur că doresc să vină la Cluj, să vadă statuia lui Iuliu Hossu”, a declarat PS Florentin Crihălmeanu.

Papa Francisc trebuia să vină în mai 2019

Informaţia potrivit căreia Papa Francisc ar putea efectua o vizită în România în mai 2019, a apărut la începutul lunii octombrie. Papa Francisc urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv.

Potrivit programului Suveranului Pontif, acesta ar putea efectua vizite în România şi Bulgaria la începutul lunii mai 2019. Data vizitei nu era stabilită, iar Vaticanul nu a făcut încă niciun anunţ oficial. Papa Francisc ar urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv. În capitala României, suveranul pontif va vizita catedrala catolică ”Sfântu Iosif” şi ar putea oficia o slujbă în Parcul Izvor.

"Jorge Bergoglio va merge în cele două ţări est-europene cu un important mesaj în sensul deschiderii ecumenice, în contextul în care în Bulgaria procentul credincioşilor ortodocşi este de 82%, în timp ce în România (...) este de 87%", notează Religion Digital, secţia pentru teme religioase a publicaţiei Periodista Digital, citată de Mediafax.

Foto: Hepta

Citește și: