838 vizualizări 5 oct 2018

Potrivit programului Papei Francisc, acesta ar putea efectua vizite în România şi Bulgaria la începutul lunii mai 2019. Data vizitei nu este stabilită, iar Vaticanul nu a făcut încă niciun anunţ oficial. Papa Francisc ar urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv. În capitala României, suveranul pontif va vizita catedrala catolică ”Sfântu Iosif” şi ar putea oficia o slujbă în Parcul Izvor.

"Jorge Bergoglio va merge în cele două ţări est-europene cu un important mesaj în sensul deschiderii ecumenice, în contextul în care în Bulgaria procentul credincioşilor ortodocşi este de 82%, în timp ce în România (...) este de 87%", notează Religion Digital, secţia pentru teme religioase a publicaţiei Periodista Digital, citată de Mediafax.

În cursul anului 2019, Papa Francisc are programate vizite şi în Panama, Japonia şi Mozambic.

Contactat de agenţia Mediafax în legătură cu eventuala vizită a Papei Francisc în România, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, preotul Francisc Doboş, a declarat: "Sunt şanse foarte mari, de ce nu. Evident că nu se poate confirma. Pentru că nu a venit anul acesta, va veni la anul, sunt lucruri foarte evidente. Asta se pregăteşte. Trebuia să vină anul acesta. Până nu se stabileşte, nu se anunţă la nivel de Sfântul Scaun, de conducere a Vaticanului şi de Preşedinţia României; până atunci sunt speculaţii, dar şansele sunt. Avem de mult timp informaţia că se pregăteşte vizita”.

Dăncilă: Sanctitatea sa mi-a spus că vine în România la anul

"Sunt un om responsabil, am spus că Sanctitatea sa Papa Francisc a spus că o să vină anul viitor în România. Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc nu e făcută nici pentru prim-ministru, nici pentru preşedinte, ci pentru România şi vreau să se bucure de această vizită România şi românii", a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti spunea că a fost "rugat" de către nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía, să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.

Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019, a confirmat vineri, pentru Antena 3, premierul Viorica Dăncilă.

"Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (...) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România", a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3 citat de Mediafax.

 

 

Citește și: