Dana Stanila
1010 vizualizări 18 sep 2017

”Am fost impresionat de cele văzute, pentru că de dimineaţă am avut o întâlnire cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi vreau să vă spun că munca lor, felul în care îşi fac treaba este pur şi simplu excelent şi nu vorbesc aici doar de Poliţia de Frontieră a României, felul în care aceasta apără graniţele ţării, ci şi de modalitatea în care această instituţie a statului român colaborează cu instituţii similare din alte state membre”, a declarat comisarul european responsabil pentru Uniunea securităţii, Julian King.

Acesta a mai afirmat că, deşi au fost înregistrate progrese, mai sunt încă lucruri de făcut.

”S-au înregistrat deja progrese în ceea ce priveşte apărarea graniţelor externe ale Uniunii şi în ceea ce priveşte schimburile de informaţii, numai că se poate face încă mult mai mult. Provocările pe termen lung sunt numeroase şi, dintre acestea, aş enumera radicalizarea împotriva căreia trebuie să luptăm”, a mai spus King.

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat, joi, că Olanda se va opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie Schengen, întrucât există îngrijorări cu privire la corupţie şi la securitatea frontierelor în cele două ţări, relatează site-ul dutchnews.nl.

"Pentru moment ne vom opune acestei iniţiative. Sunt prea multe îngrijorări cu privire la controalele la frontieră şi la corupţie", a spus Rutte, într-un interviu pentru publicaţia Telegraaf.

Miercuri, Jean-Claude Juncker a declarat, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România şi Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în zona Schengen.

Citește și: