Alina Novaceanu - Mediafax
419 vizualizări 23 iul 2013

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a precizat, marţi, că Elena Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea PMP şi nu a avut mandat să anunţe lansarea formaţiunii, adăugând că nici preşedintele Traian Băsescu nu s-a implicat în decizie, dar este bunicul spiritual al construcţiei.
Marian Preda a precizat, la conferinţa de presă pentru lansarea Partidului Mişcarea Populară, că Fundaţia este cea care a pregătit evenimentul, iar Elena Udrea nu a avut niciun rol.

"Fundaţia este cea care a pregătit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea statutului, programului partidului şi nici în pregătirea listei Comitetului de Iniţiativă Naţională al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunţ, şi oricum l-a făcut cu anumite dubii, rezerve", a spus Preda.

Adrian Papahagi arata simbolul Partidul Miscarea Populara (PMP), marul, in timpul conferintei de presa in care este anuntata conducerea partidului, in Bucuresti, marti, 23 iulie 2013. Sursa foto Mediafax Razvan Chirita

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la faptul dacă Elena Udrea va fi alături de PMP, având în vedere că ea a făcut anunţul înfiinţării acestui partid.

"Probabil doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din ţară?» şi i s-a spus că nu este PDL şi a anunţat că PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din România", a explicat Preda.

El a mai precizat că propunerea privind membrii Comitetului de iniţiativă naţională al PMP, în frunte cu Eugen Tomac, a venit din partea membrilor fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară şi că preşedintele Traian Băsescu a fost doar informat şi nu s-a implicat deloc în desmnarea acestora.

"Propunerea privind Comitetul de Iniţiativă Naţională şi a preşedintelui interimar Eugen Tomac a venit de la membrii fondatori ai Fundaţiei, eu l-am contactat pe Eugen Tomac şi i-am propus în virtutea relaţiei cu preşedintele. L-am informat pe preşedinte, dar domnul preşedinte nu s-a implicat deloc în desemnarea membrilor Comitetului de iniţiativă naţională", a precizat Preda.

Întrebat în legătură cu faptul că la înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară s-a spus că Traian Băsescu este părintele spiritual şi ce rol a avut acesta la înfiinţarea Partidul Mişcarea Populară, Preda a spus: "Fundaţia înfiinţează partidul, deci metaforic domnul preşedinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continuă programul de reforme şi modernizare a României început de Traian Băsescu. Domnul preşedinte a spus la un moment dat că Fundaţia va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe preşedinte când a început procesul de strângere de semnături pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat în procesul deciziei".

Deputatul Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), sustine un discurs, in timpul unei conferinte de presa in care este anuntata conducerea PMP precum si sigla si simbolul partidului, marul, in Bucuresti, marti, 23 iulie 2013. Sursa foto Mediafax Razvan Chirita

Marian Preda a mai spus că a avut o discuţie luni cu preşedintele Traian Băsescu în care acesta i-a confirmat că nu a vorbit cu primarii excluşi din PDL, din Argeş. El a făcut aceste precizări la întrebările ziariştilor dacă primarii excluşi din PDL, din Argeş, vor fi primiţi la Partidul Mişcarea Populară.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că, din ceea ce ştie ea, marţi vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, iar Eugen Tomac a precizat, pentru MEDIAFAX, că va coordona, până la primul congres, activitatea formaţiunii.

Citește și: