Maria MANOLIU
2431 vizualizări 30 nov 2011

Autorităţile publice ale Capitalei se pregătesc de sărbători. Primarul general Sorin Oprescu a declarat miercuri că "pentru Crăciun vor fi evenimente cu dimensiuni financiare de câteva sute de mii de euro. Acestea se vor desfăşura în Cişmigiu, în Piaţa Constituţiei şi în Centrul Istoric". Până atunci, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, va deschide pe 1 decembrie patinoarele artificiale din Cişmigiu, Herăstrău şi Tineretului.

La patinoarul din Cişmigiu, pe 1 Decembrie, între orele 16.00 şi 21,00 accesul este gratuit. Din 2 decembrie, programul patinoarelor Cişmigiu şi Herăstrău va fi de luni până sâmbătă, de la orele 10,00 la 21,00, iar duminica de la 10,00 la 24,00. Taxa de intrare pe cele două patinoare ale municipalităţii va fi de 10 lei în cursul săptămânii şi de 15 lei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Preţul pentru închirierea patinelor timp de două ore este de 10 lei.

În perioada 1-23 decembrie, de luni şi până vineri, pe patinoarul din Cişmigiu accesul va fi gratuit între orele 10,00 şi 12,00. La patinoarul din Parcul Herăstrău, care are o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, accesul va fi gratuit până pe data de 16 decembrie, între orele 10,00 şi 12,00, de luni şi până vineri.

Patinoarul din Parcul Tineretului va fi deschis de luni până duminică, între orele 10,00 şi 22,00, iar preţurile sunt de 10 lei pentru acces şi de 10 lei pentru închirierea de patine. După data de 9 decembrie va fi inugurat şi patinoarul din Parcul Unirea.

Piedone a aprins luminiţele în sectorul 4

Primul care s-a grăbit să îmbrace sectorul de sărbătoare este primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Acesta a recondiţionat toate instalaţiile de iluminat şi le-a înşirat pe bulevardele Dimitrie Cantemir, Constantin Brâncoveanu, Ion Iriceanu, Emil Racoviţă, Alexandru Obregia, Calea Văcăreşti, pe şoselele Olteniţei şi Giurgiului, la Big Beceni şi Niţu Vasile . Toate aceste artere au fost decorate cu crenguţe medallion, fulgi de zăpadă, ramuri şi steluţe viu colorate. În Parcul Lumea Copiilor atmosfera de sărbătoare este dată de perdele luminoase, ghirlande şi figurine.

Sectorul 6 deschide "oraşul de iarnă"

Primăria sectorului 6 a transformat parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi în "Oraşul de iarnă". Aici, copii vor găsi începând cu data de 1 decembrie şi până la Crăciun piste de maşinuţe, trenuleţ electric, o mini-fermă de animale, carusel şi jocuri de îndemânare. Pentru adulţi s-au amenajat 50 de căsuţe de unde se vor putea achiziţiona obiecte sculptate în lemn, ceramică, picturi pe lemn, diverse obiecte de lut, obiecte decorative pentru Crăciun şi produse alimentare tradiţionale. În fiecare week-end al lunii decembrie se vor organiza recitaluri cu artişti consacraţi.

Citește și: