44 vizualizări vineri, 14:51

Procurorii DIICOT Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru bărbaţi, acuzaţi de trafic de minori, proxenetism, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, unul dintre ei, în vârstă de 29 de ani, a recrutat, determinat şi exploatat sexual o fată de 16 ani, în judeţele Sibiu şi Constanţa, pentru obţinerea de foloase materiale.

Fata a fost dusă la locuinţa bărbatului, în oraşul Sibiu, unde a fost determinată să practice prostituţia timp de aproximativ 2 săptămâni. Ulterior, fata a fost dusă într-un apartament închiriat din Constanţa, unde a continuat să practice prostituţia. După o săptămână, nemulţumit de încasări, tânărul i-a propus victimei să revină în Sibiu, iar la refuzul acesteia, bărbatul a bătut-o. Fata a avut nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Miercuri, procurorii şi poliţiştii au făcut patru percheziţii în Techirghiol şi în oraşul Eforie şi au găsit în locuinţele a patru bărbaţi 276 de comprimate ecstasy, 565 grame de cannabis, 35 de plicuri conţinând substanţe cu efect psihoactiv, 8 telefoane mobile şi 7 cartele SIM, 2 grindere, 2 cântare electronice, suma de 2.300 lei, precum şi documente cu valoare probatorie.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 2017 - 2019, tânărul de 29 de ani a procurat de mai multe ori din Olanda şi introdus în ţară colete cu cantităţi importante de droguri, pe care ulterior le-a vândut în Constanţa atât personal, cât şi prin intermediul celorlalţi trei.

Joi, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a celor patru, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit Poliţiei, de precheziţii a fost vizată o grupare infracţională cu preocupări pe linia combaterii infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc şi trafic de droguri.

 

Citește și: