285 vizualizări 5 nov 2017

Sâmbătă, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat pe raza localităţii Oar, jud. Satu Mare, două maşini care staţionau în apropierea frontierei de stat. Din acestea au coborât cinci persoane care s-au îndreptat înspre linia de frontieră, moment în care poliţiştii de frontieră le-au reţinut.

Cei cinci au fost duşi la sediul sectorului pentru cercetări, iar poliţiştii au constatat că aceştia sunt cetăţeni irakieni, trei adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani şi doi minori, cu vârste 6 şi 9 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că în cele două maşini se aflau trei cetăţeni maghiari şi un român, care i-au călăuzit pe cei cinci, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, cetăţenii irakieni intenţionând să treacă ilegal graniţa, ca să ajungă într-un stat din spaţiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetaţi pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei cetăţeni maghiari şi cetăţeanul român, pentru trafic de migranţi.

Pe numele celor patru persoane cercetate pentru trafic de migraţi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: