Andreea OFIŢERU
268 vizualizări 13 sep 2013

Elevii români din lotul naţional de informatică al României au cucerit patru medalii, o medalie de aur şi trei de argint,  la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Sarajevo, în Bosnia-Herţegovina, în perioada 7 - 13 septembrie 2013.

Unul dintre laureaţii cu aur  din acest an, care a fost premiat şi la ediţia precedentă cu aur, este Rareş Darius Buhai din clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Alt laureat este Radu Ştefan Voroneanu, clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti, medaliat cu aur, în 2012, care  a obţinut o medalie de argint în 2013.â

Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu din clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti), respectiv Mihai Popa din clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Doi din cei patru componenţi ai lotului României au obţinut şi altre medalii anul acestal: Rareş Darius Buhai - medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi Mihai Popa - medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.

La ediţia din acest an  a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.

Citește și: