764 vizualizări 10 sep 2018

Sindicate: Pe podul CFR Cârcea n-au decât să meargă directorii cu 5 km/h; reţeaua e subfinanţată

Podul de cale ferată Cârcea, din apropierea Craiovei, prăbuşit în 12 august şi redat circulaţiei pe 4 septembrie, are restricţii de 5 km/h, astfel că liderii sindicatelor feroviare spun că pe el ar trebui „să meargă directorii” şi arată că bugetul CFR pe 2018, de 1,1 miliarde de lei, este insuficient.

„Între Craiova şi Filiaşi sunt deja peste 60 de puncte cu restricţii la 5-10 km/h. Acum, se adaugă şi podul Cârcea - l-au reabilitat, într-adevăr, dar se merge doar cu 5 km/h. N-au decât să meargă directorii generali din Căile Ferate pe-acolo”, a declarat Iulică Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.

Potrivit liderului sindical, sistemul feroviar are un buget total de 1,1 miliarde de lei pentru anul 2918, bani care nu sunt suficienţi pentru a acoperi toate necesităţile companiilor de profil. Din acest buget, CFR SA are alocată, pentru reparaţiile curente la calea ferată, suma de 39,9 milioane de lei, faţă de 89,8 milioane de lei în 2017.

În data de 12 august, trenul operatorului privat de marfă Grup Feroviar Român (GFR) a deraiat pe firul I al viaductului Cârcea, după ce mecanicul de locomotivă a depăşit semnalul de circulaţie aflat pe culoarea roşie şi a intrat pe firul închis pentru lucrări. După aproape o lună de reparaţii, pe 4 septembrie, CFR SA a redat circulaţiei viaductul afectat.

„Menţionăm faptul că, o dată cu finalizarea intervenţiilor în zona viaductului Cârcea şi restabilirea circulaţiei pe un sens, reprezentanţii CFR SA vor începe procedurile pentru scoaterea acestui obiectiv din programul de reparaţii în care era inclus, de identificare a sursei de finanţare pentru continuarea lucrărilor şi includerea obiectivului în programul de reparaţii de anul viitor”, a comunicat la momentul redeschiderii circulaţiei, administratorul infrastructurii feroviare.

Citește și: