Laura Cojocaru
3993 vizualizări 15 apr 2019

Un părinte a povestit pentru PresaSm că o elevă de clasa a V-a din Carei ar fi fost umilită de dirigintă, după ce şi-a schimbat culoarea părului. Părintele susţine că diriginta i-a oferit foarfeca elevei şi ar fi forţat-o să se tundă, spre amuzamentul colegilor.

”Priviţi şi voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiţă dintr-o şcoală gimnazială din judeţul Satu Mare, oraşul Carei. Această elevă şi-a decolorat părul, iar diriginta nemulţumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână şi a obligat-o să se tundă în faţa clasei, umilind-o în ultimul hal. Fata, cu ruşine şi lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de şcoală purtând şapcă şi capişon non-stop.  Fapta elevei se putea rezolva şi în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a declarat un părinte pentru PresaSM.

Un cadru didactic susţine că incidentul nu a fost interpretat corect şi că eleva a fost ajutată de o colegă să se tundă în pauză, în faţa clasei.

„De luni i s-a spus să îşi schimbe culoarea părului. Nu s-a conformat, iar joi, diriginta i-a arătat foarfeca. Fata ar fi luat foarfeca şi ar fi început să se tundă în faţa clasei, moment în care o colegă s-a oferit să o ajute să se tundă (ne întrebăm de ce nu a oprit-o diriginta). Era înainte de pauză cu câteva minute, după care diriginta a plecat. Când a revenit şi a văzut cum a tuns-o colega, diriginta a atenţionat-o şi pe aceasta că nu a procedat corect”.

Cadrele didactice susţin că eleva are un comportament care încalcă regulamentul şcolar.   

„Fetiţa a mai venit la şcoală cu tocuri, spre exemplu, încălcând regulamentul şcolar. Din păcate, nici părinţii nu o ajută prea mult, fiind o familie violentă. Tânăra este conflictuală în raport cu colegii. Este foarte greu de ţinut sub control un astfel de colectiv”, a declarat un cadru didactic pentru PresaSm.

 

Citește și: