Patru persoane au protestat duminică după-amiază în faţa Guvernului militând împotriva finanţării bisericilor din bani publici. Acestea au avut pancarte cu mesajele "Vrem spitale, nu catedrale" şi "Stat laic, şcoală laică" şi au fost păzite de 12 jandarmi.

Protestatarii s-au organizat prin intermediul reţelei de socializare Facebook, aproape 2.000 de români susţinând că vor milita în toată ţara pentru aceeaşi cauză.

Printre cei care au demonstrat astăzi în Capitală s-a numărat şi Toma Pătraşcu, vicepreşedintele Asociaţiei Secular-Umaniste din România care a iniţiat această acţiune. El a explicat că oamenii s-au mobilizat cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la secularizarea averilor mănăstireşti pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi că interesele cetăţenilor ar trebui să fie puse de către guvernanţi în faţa celor ale Bisericii.

O manifestare similară a fost organizat şi la Timişoara, unde câţiva tineri au ieşit cu pancarte similare celor din Capitală în faţa Catedralei Mitropolitane şi a Administraţiei Financiare.

Citește și: