Andreea Traicu
636 vizualizări 19 sep 2016

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014. În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 3 locaţii, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituţii publice", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia publică la care se fac percheziţii este Inspectoratul de Poliţie Bihor. Potrivit aceloraşi surse, percheziţii sunt şi la locuinţa şefului IPJ Bihor, Liviu Popa, cel care a fost şi şef al Poliţiei Române.

Acţiunea procurorilor anticorupţie vine după ce luni dimineaţă copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a ajuns la DNA în calitate de martor într-un dosar în care este implicat şi chestorul Popa şi a fost întrebat despre accidentul care a avut loc la începutul lunii septembrie şi în care a fost implicată maşina sa, la volanul căreia se afla Liviu Popa. 

„Ştiţi că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat declaraţii de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii. Acum două săptămâni, şi îmi pare rău, fiind în concediu, chestorul Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina, pentru că e diesel şi dacă n-o mişti, stiţi foarte bine, maşina e din 2001, a avut un accident uşor la Brasov. A spart un far şi a îndoit bara de direcţie. Atât. Foarte uşor. S-a deschis un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina. L-am rugat în permanenţă, pentru că suntem prieteni de familie, când poate, pentru că ştiu ce însemnă să nu mişti o maşină un an, eu ajung de 2-3 ori pe acolo, e diesel din 2001 şi dacă n-o mişti ai probleme cu toate piesele. Era în concediu", a spus Vasile Blaga după audieri.

Citește și: