Georgiana Stanescu
151 vizualizări 8 apr 2013

Potrivit procurorului şef al DIICOT Craiova, Adrian Glugă, luni după-amiază, au fost făcute 20 de percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, procurorii şi poliţiştii destructurând o reţea de falsificatori de carduri, printre membrii grupării fiind şi câţiva tineri care în trecut au mai fost ridicaţi pentru fapte similare.

Astfel conform anchetatorilor, în anul 2009, aceştia s-aar fi asociat cu Iustin Covei, fiul judecătorului Matei Covei, tot în vederea falsficării de carduri.

Iustin Covei şi alte persoane au fost acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Covei s-a aflat în arest preventiv din septembrie 2009, fiind eliberat un an mai târziu, sub control judiciar.

În urma percheziţiilor de luni după-amiază, oamenii legii au ridicat din casele suspecţilor mai multe calculatoare, carduri clonate, dar şi mai multe documente.

Până în prezent, în acest caz au fost ridicate şi duse la audieri aproximativ zece persoane, ele fiindt acuzate de constituire a unui grup infracţionat organizat şide falsificarea instrumentelor bancare.

Citește și: