3309 vizualizări 29 aug 2017

Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, în acest an 35.468 de vehicule, în toată ţara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranţei rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37.21%.

În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat neconformităţi legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În Bucureşti, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 au fost aplicate 1.120 sancţiuni, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 875 de certificate de înmatriculare.

Oficialii RAR spun că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 

 

 

Citește și: