Vasile Magradean
525 vizualizări 16 mai 2019

Potrivit sentinţei definitive emise, joi, de Curtea de Apel Cluj, instanţa a admis recursurile declarate de Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Afacerilor Interne împotriva sentinţei Tribunalului Cluj care a suspendat în 12 martie Hotărârea de Guvern de eliberare a lui Gyorke Zoltan din funcţia de subprefect.

Gyorke Zoltan a declarat, joi, corespondentului Mediafax că, în urma deciziei Curţii de Apel Cluj, va părăsi Prefectura Cluj şi va activa ca inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, conform mobilităţii înalţilor funcţionari publici.

„Am pierdut procesul cu Guvernul, după ce Curtea de Apel Cluj a admis, joi, recursul formulat la sentinţa Tribunalului Cluj care a suspendat HG prin care am fost eliberat din funcţia de subprefect. Iniţial, eu am depus o acţiune în instanţă de suspendare a HG privind eliberarea mea din funcţie, considerând-o nelegală, şi am câştigat, dar Guvernul a depus recurs, pe care l-am pierdut. Săptămâna viitoare voi depune, tot la Tribunalul Cluj, o altă acţiune, de această dată de anulare a HG respectivă. Procesul pe această temă încă nu e la final”, a spus Gyorke.

În urma sentinţei CA Cluj, Prefectura Cluj rămâne cu suprefectul Alin Danci, numit de Guvern în locul lui Gyorke, după ce instituţia a funcţionat din luna martie într-o situaţie inedită, cu doi subprefecţi, unul numit de Guvern, celălalt repus de instanţă după eliberarea din funcţie.

Foto: Gyorke Zoltan/ Facebook

Citește și: