Manifestanţii au ţinut un moment de reculegere în Piaţa Universităţii, în semn de respect faţă de victimele Revoluţiei, şi au intonat imnul de mai multe ori, pe parcursul marşului. Ei au scandat ”Justiţie, nu corupţie”, ”PSD, ciuma roşie", Nu vrem să fim o naţie de hoţi” sau ”Jos Guvernul”. 

La proteste au participat şi fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, precum şi noul preşedinte al USR, Dan Barna.

"Am obosit şi ne-am săturat de aceşti oameni. Vă spun sincer că nu îmi vine să cred că trebuie iar să ieşim în stradă ca să îi facem sa înţeleagă că fac numai prostii. Dacă nu au reuşit cu OUG 13, acum încearcă cu legile justiţiei, în speranţa că îşi vor putea scăpa pielea de puşcărie. Vor fi din nou proteste mari pentru că nu este posibil să îţi baţi joc de ţară şi să salţi corupţia la grad de virtute. Asa cum părinţii noştri au ieşit în stradă pentru noi, noi vom lupta pentru copiii noştri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana, în vârstă de 32 de ani.

"Am ieşit în stradă atât împotriva legilor justiţiei, cât şi împotriva transferului de contribuţii. Ei nu au bani cu care să acopere promisiunile pe care le-au făcut în campanie şi acum vor să stoarcă bani tot de la noi. Salariile noastre vor ajunge o mizerie. Îşi bat joc de noi, de copiii noştri, de toată lumea. Am ajuns să cred că este mai rău decât pe vremea lui Băsescu. Este incredibil ce vremuri trăim", a spus, pentru MEDIAFAX, Traian, în vârstă de 40 de ani.

Pentru câteva zeci de minute, circulaţia a fost parţial blocată pe Şoseaua Kiseleff, dar şi pe mai multe benzi care fac legătura între sediul Executivului şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa. Totodată, în timpul marşului către Casa Poporului, traficul a fost blocat pe un sens pe Bulevardul Magheru şi Bulevardul Nicolae Bălcescu.

"Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi, la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia", se arăta pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE 19.50: Numărul protestatarilor din Bucureşti se apropie de 10.000. Alte câteva mii de oameni protestează în cele mai importante oraşe din România.

UPDATE 19.10: Protestatarii din Piaţa Victoriei au plecat în marş către Palatul Parlamentului
Câteva mii de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală şi au plecat apoi în marş către Palatul Parlamentului, aceştia manifestând faţă de modificările aduse proiectului legilor justiţiei.Protestatarii scandează ”Justiţie, nu corupţie”, ”PSD, ciuma roşie", Nu vrem să fim o naţie de hoţi” sau ”Jos Guvernul”."Am obosit şi ne-am săturat de aceşti oameni. Vă spun sincer că nu îmi vine să cred că trebuie iar să ieşim în stradă ca să îi facem sa înţeleagă că fac numai prostii. Dacă nu au reuşit cu OUG 13, acum încearcă cu legile justiţiei, în speranţa că îşi vor putea scăpa pielea de puşcărie. Vor fi din nou proteste mari pentru că nu este posibil să îţi baţi joc de ţară şi să salţi corupţia la grad de virtute. Asa cum părinţii noştri au ieşit în stradă pentru noi, noi vom lupta pentru copiii noştri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana, în vârstă de 32 de ani.


"Am ieşit în stradă atât împotriva legilor justiţiei, cât şi împotriva transferului de contribuţii. Ei nu au bani cu care să acopere promisiunile pe care le-au făcut în campanie şi acum vor să stoarcă bani tot de la noi. Salariile noastre vor ajunge o mizerie. Îşi bat joc de noi, de copiii noştri, de toată lumea. Am ajuns să cred că este mai rău decât pe vremea lui Băsescu. Este incredibil ce vremuri trăim", a spus, pentru MEDIAFAX, Traian, în vârstă de 40 de ani.

Pentru câteva zeci de minute, circulaţia a fost parţial blocată pe Şoseaua Kiseleff, dar şi pe mai multe benzi care fac legătura între sediul Execuivului şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

 Peste 11.000 de oameni au anunţat pe Facebook că vor participa la protestul de duminică seara din Bucureşti.

”Duminică ne strângem la Guvern, iar la ora 19:00 plecăm în marş către Casa Poporului”, se anunţă pe pagina evenimentului.

Proteste sunt anunţate în mai multe oraşe din România, printre care Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Constanţa, şi Bacău, dar şi în Zurich, Paris, Roma, Londra, Toronto şi Berlin.Sute de persoane participă în marile oraşe din ţară la protestul împotriva modificărilor legilor justiţiei. La Cluj sunt peste o mie de persoane, unele având steaguri ale UE şi ale Cataloniei şi scandând "Înger, îngeraşul meu, scapă-ne de PSD".

Protestul din Cluj-Napoca a început la ora 18.00 în Piaţa Unirii, unde în câteva minute s-au strâns peste o mie de persoane.

Acestea au tricolorul, steaguri ale UE şi ale Cataloniei şi scandează ”O dorinţă sinceră, România liberă”, ”Uniţi salvăm toată România” şi "Înger, îngeraşul meu, scapă-ne de PSD".

La protest s-au împărţit fluturaşi în care sunt înşirate "50 de măgării făcute de PSD-ALDE în 10 luni".

În faţa Prefecturii din Braşov s-au adunat peste cinci sute de persoane pentru a protesta împotriva modificărilor legilor justiţiei. Oamenii au steaguri şi strigă ”Hoţii!”, ”ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie” sau ”Somnul naţiunii naşte monştri!”. Manifestanţii au venit cu vuvuzele şi se manifestă zgomotos.

În centrul Craiovei s-au adunat aproximativ o sută de persoane, afişând sloganuri precum "PSD, Ciuma roşie" sau "Justiţie, nu corupţie".

De asemenea, câteva zeci de persoane s-au strâns şi în centrul oraşului Slatina, dar şi în Râmnicu Vâlcea.

La Galaţi s-au mobilizat peste o sută de persoane până la această oră, care scandează ”Susţinem DNA”, ”PDS a dat lideri la furat”, ”Dragnea la mulţi ani cu executare”, ”Dragnea şi partidul lui, puşcăriaşii neamului” sau ”Voi daţi afară tinerii din ţară”.

Şi în centrul Ploieştiului sunt peste o sută de persoane, având afişe cu mesaje precum ”România e în doliu, ne moare viitorul”.

La Focşani s-au adunat doar 30 de persoane, iar în faţa Prefecturii Alba sunt 60 de persoane. O protestatară a venit îmbrăcată cu un tricou albastru pe care e inscripţionat "Nu fura! Guvernul nu acceptă concurenţa". Aceasta a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vrea să rămână în ţară dar este nemulţumită de ”haosul legislativ”. De asemenea, un tânăr a prins de ghidonul bicicletei un carton pe care scrie "#rezist".

Protestele au fost anunţate pe Facebook. "Proiectul de modificare a Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi, la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: