Cosmin Pirv
75 vizualizări 4 iun 2019

Potrivit reprezentanţilor IGSU, pompierii intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor neîntrerupt de cinci zile.

În ultimele 24 de ore au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de către pompierii militari.

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni şi din noaptea de luni spre marţi au produs viituri şi inundaţii în 106 localităţi din 24 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti.

„Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi al volumului mare de aluviuni aduse de viituri. Salvatorii au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor”, anunţă IGSU.

Pompierii intervin şi marţi dimineaţa în judeţele Giurgiu, Galaţi, Ilfov şi Vrancea, în timp ce în Prahova continuă căutările celui de-al patrulea copil luat de viitură în cursul zilei de vineri.

Potrivit IGSU, o situaţie deosebită se înregistrează în judeţul Galaţi, în localitatea Corod, unde 165 de persoane au fost evacuate preventiv având în vedere creşterea nivelului apei pe pârâul Corozel. Totodată, echipajele ISU împreună cu autorităţile locale acţionează pentru supraînălţarea digului de protecţie cu saci de nisip.

Din cauza inundaţiilor, circulaţia rutieră este în continuare afectată pe trei drumuri naţionale (DN 73D/Argeş, DN 6/Teleorman şi DN 2/Vrancea), două drumuri judeţene (DJ 704A/Alba şi DJ 503/Teleorman) şi un drum comunal (DC 94/Buzău).

„În contextul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Informaţii despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunţate prin numărul unic de urgenţă 112”, recomandă reprezentanţii IGSU.

Citește și: