596 vizualizări 6 nov 2018

Un număr de 191 de angajaţi ai Penitenciarului Codlea, din judeţul Braşov, şi-au câştigat sporurile salariale aferente anilor 2013 – 2016. Decizia Curţii de Apel Braşov este definitiă, iar banii vor fi primiţi eşalonat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei 191 de angajaţi ai Penitenciarului Codlea, reprezentaţi de sindicatul Măgura Codlea, au câştigat în instanţă procesul intentat instituţiei, privind drepturile băneşti aferente sporurilor pe care le aveau în salariu, între anii 2013-2016, dar neacordate în perioada concediilor. Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă.

„Acum aşteptăm comunicarea instanţei pentru a vedea cum a apreciat instanţa, ce sporuri vor fi acordate persoanelor, în funcţie de sectorul în care îşi desfăşoară activitatea. Sunt sporuri diferite, oricum, sporul de antenă şi praf îl vor primi toţi”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Liviu Matache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.

 

 

Acesta a mai precizat că sporurile retroactive vor fi acordate eşalonat şi procentual, în următorii cinci ani.

„Administraţia Penitenciarului va proceda la punerea în aplicare a deciziei, după ce primim comunicarea şi după ce se va face o inventariere a tuturor persoanelor care au câştigat şi va fi pusă în aplicare decizia în termenul legal, în cinci ani, eşalonat şi procentual”, a mai spus Matache.

Alţi 76 de angajaţi, reprezentaţi tot de Sindicatul Măgura Codlea, aşteaptă şi ei decizia instanţei în aceeaşi speţă, la Tribunalul Braşov, aceasta fiind în curs de soluţionare.

Penitenciarul Codlea are în prezent 283 de angajaţi. 

 

 

Citește și: