Pacala Dana - Mediafax
Ela Giurgea - Mediafax
315 vizualizări 5 mar 2013

Peste 70 de bombe provenind cel mai probabil din cel de-al doilea război mondial au fost descoperite de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, în localitatea Hădăreni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, echipa pirotehnică a intervenit, luni, pentru asanarea unor elemente de muniţie în localitatea Hădăreni. Acolo, membrii echipei pirotehnice au identificat şi ridicat 73 de bombe de calibrul 60 de milimetri şi trei tuburi de cartuşe de infanterie.

Muniţia provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial şi a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

Reprezentanţii ISU Mureş le recomandă cetăţenilor ca în cazul în care găsesc muniţii neexplodate să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în clădiri, să nu le predea la centrele de colectare a fierului vechi şi să anunţe instituţia prin 112.

Citește și: