Adina Oşan
Dan Lungu
139 vizualizări 20 aug 2013

Pilotul de raliuri Valentin Banciu, fost angajat al RAR Hunedoara, care se află în arest preventiv din luna iulie, pentru luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu, a fost trimis în judecată, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că pe rolul instanţei a fost înregistrat dosarul în care Valentin Ioan Banciu, inginer la Registrul Auto Român Hunedoara, este trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru conflict de interese, luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Muntean a spus că miercuri magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia urmează să analizeze dacă menţin sau nu măsura de arest preventiv a bărbatului, iar primul termen de judecată stabilit în acest proces este 4 septembrie.

Pilotul de raliuri Valentin Banciu, care era şi angajat al RAR Hunedoara, a fost arestat preventiv în luna iulie, bărbatul fiind acuzat de luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au reţinut la acea dată că Valentin Ioan Banciu, angajat la RAR Hunedoara în funcţia de inginer, deţinea un service auto care funcţiona la domiciliul său din municipiul Hunedoara, fiind administrat de soţia sa. Banciu îi îndruma la service-ul său pe posesorii de autovehicule care se prezentau la RAR Hunedoara, iar un angajat, învinuit şi el în acelaşi dosar, încasa banii indicaţi pentru lucrări, după care şoferii se prezentau din nou la RAR, unde Valentin Banciu le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic.

Conform procurorilor, Banciu proceda în acest mod de aproximativ doi ani şi jumătate - trei ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis în 29 iulie de RAR Hunedoara, directorul general al Regiei Autonome Registrul Auto Român (RAR), George-Adrian Dincă, a decis suspendarea contractului individual de muncă al lui Valentin Ioan Banciu, după ce pe site-ul oficial al Curţii de Apel Alba Iulia a fost publicată informaţia potrivit căreia acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România.

El a debutat în competiţii 1994, la Braşov, iar de atunci a adunat peste 100 de participări, completându-şi palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.

Citește și: