Roxana Din
60 vizualizări 4 sep 2019

„90% dintre rapoartele pe care noi le-am făcut în urma acţiunilor de control au fost depuse la Parchet sau DNA”, a spus ministrul.

Pintea a făcut aceste precizări în contextul în care, miercuri, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, o plângere la DNA privind raportul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

„Nu cred că acest lucru trebuia să fie obiectul unei informaţii speciale pentru domnul deputat”, a completat Sorina Pintea.

Ministrul a precizat că în urma controalelor pe care le dispune sunt emise nişte rapoarte din care nu sunt făcute publice decât concluziile acestora.

„De asemenea, măsurile pe care le luăm în urma acestor verificări nu cred că a fost cazul să le facem publice. Raportul făcut în urma controlului la ANT este depus la DNA de către Ministerul Sănătăţii. Domnul deputat Ungureanu nu a întrebat dacă noi am depus acest raport, dar el este depus de către Ministerul Sînătăţii”, informează Pintea.

Sorina Pintea a precizat că deputatul a făcut solicitări pe legea 544 pentru a obţine rapoartele în urmă cu căteva luni, însă acea solicitare nu a ajuns la ea la acel moment.

„Există nişte reglementări foarte clare: rapoartele nu fac obiectul legii 544, doar concluziile”, spune ministrul.

„Pot să vă spun că din cadrul ANT a fost depusă o plângere la DIICOT referitoare la activitatea legată de Registrul Naţional de Transplant. A venit clasarea - fapta nu există”, informează ministrul.

Sorina Pintea mai subliniază că activitatea Agenţiei de Transplant s-a îmbunătăţit: „Azi noapte a fost o prelevare (n.r. de organe) la Deva - ficat şi rinichi urmează două prelevări la Cluj. Activitatea agenţiei s-a îmbunătăţit considerabil. Cele două de la Cluj, nu ştim”, conchide ministrul.

 

Citește și: