Ionut Jifcu
Tibi Bujdei - Mediafax
4099 vizualizări 27 aug 2016

Flutur a declarat că există programe europene prin care se pot cofinanţa aceste investiţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt fonduri europene, sunt posibilităţi, trebuie să ne gândim la această legătură absolut necesară între nordul şi sudul Europei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că traficul pe Drumul European 85 se intensifică în special din Polonia, iar ruta luată în calcul pentru o autostradă este Varşovia - Liov – Cernăuţi – Suceava – Bucureşti, continuând în sud spre Grecia şi Turcia.

„Amândouă ţări susţin acest coridor”, a declarat Flutur.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că legătura pe patru benzi din Suceava spre Bucureşti urmează să fie realizată, dar că este nevoie să fie sprijiniţi şi ucrainenii, care sunt şi ei foarte interesaţi pentru dezvoltarea acestei rute.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, deocamdată, ar trebui să fie o legătură între Polonia şi România, măcar la nivel de drum naţional.

„Chiar şi la nivel de drum naţional, refăcut şi consolidat, e bine să existe şi pe urmă vom vedea dacă e vorba de autostradă. Deocamdată, e important să ne asigurăm conectarea chiar şi la acest nivel de şosea”, a spus Cioloş.

Citește și: