123 vizualizări 23 mai 2012

Platforma on-line "Bani pierduţi" a fost lansată, miercuri, în prezenţa ambasadorului Canadei, Philippe Beaulne, şi a adjunctului şefului misiunii diplomatice a SUA, Duane Butcher, urmând să centralizeze cheltuielile publice ale autorităţilor raportat la contribuţiile la bugetul de stat.

Iniţiativa face parte dintre cele cinci proiecte selectate în cadrul programului "Restart România", iniţiat de ambasada SUA, şi transpune într-o formă accesibilă cheltuielile realizate de autorităţile publice, dar şi contribuţiile cetăţenilor la bugetele autorităţilor, în raport cu proiectele de investiţii realizate într-o anumită comunitate.

Prezent la eveniment, ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne, a susţinut că această iniţiativă va duce la o creştere a transparenţei autorităţilor publice, dar şi a nivelului de încredere în instituţiile publice. "Canada promovează e-government şi utilizarea tehnologiei informaţiilor, amândouă joacă un rol esenţial în stimularea deschiderii, a transparenţei şi răspunderii instituţiilor guvernamentale. Cred că platforma on-line la contribui la mărirea transparenţei cheltuirii banilor publici în România. Proiectul va contribui de asemenea la creşterea încrederii în instituţiile publice prin stimularea dialogului între cetăţeni şi acestea", a afirmat Philippe Beaulne.

De asemenea, adjunctul ambasadorului SUA, Duane Butcher, a precizat că proiectul susţinut de ambasadorul Statelor Unite se va dovedi extrem de util şi pentru Guvern, nu doar pentru contribuabili. "În această perioadă economică dificilă subiectul bani pierduţi este cu siguranţă un subiect relevant pentru toată lumea (...) Vom putea vedea dacă banii sunt cheltuiţi pentru renovarea unei şcoli din judeţul Prahova, pentru construirea unui nou cabinet medical în Moroieni, pentru un nou cămin cultural în Iaşi sau pentru reastfaltarea unui nou drum", a spus Butcher.

 

Citește și: