Mihai SCHIAU
2008 vizualizări 15 mai 2013

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache, rănit în urmă cu un an în Afganistan şi care a fost decorat de Traian Băsescu, se întoarce miercuri în ţară, fiind aşteptat de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, la Flotila 90 Transport Aerian, se arată într-un comunicat al MApN.

Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care aparţine Brigăzii de Infanterie Mecanizată Focşani, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit, în mai anul trecut, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal. În ultima perioadă, militarul român a fost internat la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii.

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit militarului român "Serviciul Credincios" - clasa I, cu însemn de război, pentru militari.

"În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în Teatrul de operaţii din Afganistan, în timpul căreia a fost rănit, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Medalia Naţională Serviciul Credincios - clasa I, cu însemn de război, pentru militari, domnului plutonier-adjutant principal Constantin-Florinel Enache. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Barack Obama, în vizită la Florinel Enache

sursa foto Facebook White House

Ambasada Statelor Unite a publicat în 9 martie, pe pagina de Facebook, o fotografie cu preşedintele american Barack Obama, la patul de spital al lui Enache.

Florinel Enache a fost vizitat, la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", şi de Mircea Geoană. „Respectul pe care ni-l inspiră acest om în uniformă trebuie să se manifeste şi la întoarcerea lui acasă. Sunt convins că statul român se va ocupa atent de recuperarea sa şi că-şi va respecta responsabilităţile pe care le are faţă de un om care şi-a făcut datoria, cu disciplină şi curaj, pentru ţara sa, aşa cum şi Statele Unite înţeleg să-şi onoreze barbaţii şi femeile în uniformă”, a povestit Geoană pe Facebook, unde a postat şi două fotografii cu militarul român. 

sursa foto Facebook Mircea Geoană

Plutonierul adjutant Florinel Enache are 45 de ani, este din Gura Caliţei şi are un băiat, elev la un liceu din Focşani.

Citește și: