Laura Mitran - Mediafax
531 vizualizări 30 ian 2014

Un număr de 99 de amenzi au fost aplicate, săptămâna aceasta, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) persoanelor, asociaţiilor de proprietari şi firmelor care nu şi-au curăţat zăpada din faţa locuinţelor şi sediilor, informează un comunicat al instituţiei.

Valoarea totală a amenzilor aplicate, de luni până joi, de inspectorii Direcţiei de Control din PMB, este de 165.500 de lei.

Aceştia verifică în continuare modul în care agenţii economici şi asociaţiile de proprietari respectă obligaţia de curăţa zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le ocupă.

Având în vedere scăderea temperaturilor în Capitală, anunţată de meteorologi, primarul general Sorin Oprescu a solicitat operatorilor de deszăpezire să aplice în noaptea de joi spre vineri tratamente cu materiale antiderapante pe arterele din toate sectoarele, cu prioritate în rampe, pante, poduri, la intrarile în şcoli, grădiniţe, spitale şi alte instituţii de interes public.

Concomitent, în toate sectoarele, continuă activităţile de degajare a zăpezii de pe arterele principale şi secundare, în ultimele cinci zile fiind ridicaţi din Bucuresti un total de 37.543 m3 de zăpadă.

Şcolile şi grădiniţele din Capitală sunt închise de luni şi vor fi închise şi vineri, urmând ca elevii să intre în vacanţă până pe 9 februarie.

Citește și: